Вода, која се синоћ излила на магистралном путу Зворник-Милићи и на регионалном путу Каракај-Сапна, повукла се и овај путни правац је јутрос проходан.

Коловози су мјестимично мокри и клизави, посебно на истоку. Повећена је опасност од одрона на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина. Возачима савјетујемо опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

Због кише која пада, саобраћај се на већини путева у РС одвија успорено, по мокрим и клизавим коловозима. Повећена је опасност од одрона, нарочито на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина.

На дионицама гдје су у току радови, саобраћај је регулисан додатном сигнализацијом, чије је поштовање обавезно. На свим путним правцима возачима савјетујемо опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

На ГП у БиХ нема дужих задржавања.

Улазак у Црну Гору из БиХ могућ само уз обавезни ПЦР тест акредитоване лабораторије из БиХ стар максимално 48 сати. За вријеме важења ове мјере, улазак у Црну Гору није могућ преко граничних прелаза Хум и Метаљка. Због радова у Црној Гори, обустављен је саобраћај на граничном прелазу Делеуша-Враћеновићи. За вријеме обуставе саобраћај је преусмјерен на друге граничне прелазе.

Босна и Херцеговина отворила је границе према Хрватској, Србији и Црној Гори. Одлука се односи само на грађане те три државе, док држављани осталих земаља у БиХ могу ући уколико имају оправдане разлоге и негативан тест на вирус “Цовид 19”, не старији од 72 часа. Улазак у БиХ је дозвољен и за супружнике и малољетну дјецу држављана БиХ.

Улазак у Хрватску дозвољен је само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила.

Србија је отворила своје граничне прелазе за путнички и робни саобраћај без неопходног теста на коронавирус и дозволе комисије.