Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија редовно, по сувим и мјестимично влажним коловозима, а у котлинама и дуж ријечних токова мјестимично је смањена видљивост због магле, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона земље и камења на коловоз.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Улазак у Црну Гору из БиХ могућ је само уз обавезни ПЦР тест акредитоване лабораторије из БиХ стар максимално 48 часова. За вријеме важења ове мјере, улазак у Црну Гору није могућ преко граничних прелаза Хум и Метаљка.

Држављани БиХ који улазе у БиХ више не подлијежу мјери изолације у кућној средини нити су обавезни да имају негативан ПЦР тест.

БиХ је отворила границе према Хрватској, Србији и Црној Гори. Одлука се односи само на грађане те три државе, док држављани осталих земаља у БиХ могу ући уколико имају оправдане разлоге и негативан тест на вирус ковид-19, не старији од 72 часа. Улазак у БиХ дозвољен је и за супружнике и малољетну дјецу држављана БиХ.

Улазак у Хрватску дозвољен је само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила.

Србија је отворила граничне прелазе за путнички и робни саобраћај без неопходног теста на вирус корона и дозволе комисије.

У току је санација магистралног пута Љубиње-Требиње у мјесту Туље. Сваки дан, осим недјеље, од 8.00 до 14.00 часова саобраћај ће бити обустављен и преусмјерен на путни правац Столац-До-Берковићи-Кривача-Билећа-Требиње.

Због деминерских радова на магистралном путу Пелагићево-Градачац у мјесту Турић Просјек актуелне су повремене обуставе саобраћаја од 8.05 до 15.05 часова.

Због санације клизишта на дионици магистралног пута Приједор-Козарац, локалитет Калате, саобраћај се одвија двосмјерно, успорено, обилазницом која се налази уз магистрални пут и регулисан је привремено постављеном саобраћајном сигнализацијом.

У току је изградња МХЕ Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном траком, уз семафоре.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута Брод-Оџак у мјесту Клакар Доњи од 8.15 до 15.05 часова радним данима актуелне су повремене обуставе саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

Због деминерских радова на дионици регионалног пута Дервента-Подновље, на деминерском радилишту „МСП Горњи Божинци“ од 8.15 до 15.05 часова радним данима буде повремених обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

У току је санација клизишта на регионалном путу Котор Варош-Кнежево у мјесту Живинице и радним данима у интервалу од 7.00 до 17.00 часова буде повремено обустављан саобраћај максимално пет минута.

На регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце данас нема обуставе саобраћаја, возила се пропуштају наизмјенично једном саобраћајном траком, уз регулацију свјетлосном сигнализацијом.

На дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика због активираног клизишта одвијање саобраћаја је успорено, наизмјенично једном траком.

Једном траком саобраћа се и на регионалном путу Прибој-Лопаре у насељеном мјесту Прибој преко моста на Лабуђанској ријеци, због оштећења моста.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком наизмјеничним пропуштањем возила саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Због одржавања манифестације „Свети Иво“ Подмилачје данас од 6.00 до 16.00 часова забрањен је саобраћај теретних возила на дионици Јајце-Подмилачје-Бањалука. За вријеме обуставе ова возила преусмјеравају се на алтернативне правце.

До поноћи је забрањен и превоз експлозивних материја на подручју Средњобосанског кантона.

Обустављен је саобраћај кроз тунел Орманица на путу Сребреник-Орашје. Возила из правца Тузле и Сребреника користе обилазницу у непосредној близини тунела, док су возила из правца Орашја и Градачца преусмјерена на алтернативни правац – раскрсница Орманица-раскрсница Вучковци-Срнице-Буква-регионални пут према Сребренику. Путничка возила могу користити и саобраћајницу Срнице Доње-Шпионица.

Због санационих радова у тунелу Винац /Јајце-Доњи Вакуф/ саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу око тунела.

Због санације моста преко ријеке Тиње у мјесту Дреник на путу Сребреник-Шићки Брод, саобраћај се одвија наизмјенично једном траком.

Санација моста у току је и преко ријеке Љубине, на путном правцу Олово-Семизовац. За вријеме радова у функцији је обилазница у непосредној близини, уз наизмјенично пропуштање возила.