Већина људи сматра да су током карантина трошили мање новца, те желе те навике и после карантина да задрже…

Самоизолација због пандемије корона вируса је потпуно променила наше животе.

Једна жена из Велике Британије покренула је на интернету расправу о животним навикама које би требало задржати и после карантина.

Ова мајка је открила како јој је самоизолација помогла да схвати колико се раније беспотребно разбацивала новцем, купујући ствари које нису неопходне, преноси Даилy Маил.

Признала је да често није размишљала током куповине, трошећи велику количину новца козметичке производе и на дечју одећу коју малишани никада нису носили.

“После карантина сам схватила да није потребно трошити ‘богатство’ на дечју одећу коју никада не носе. Сада нисам ништа куповала и захвална сам на томе. Такође, раније сам трошила доста новаца на козметичке производе, не размишљајући да ми заправо нису потребни”, открила је и нагласила да ће у будућности паметније куповати.

Њена објава покренула је низ коментара, те су и други људи поделили које животне навике су променили.

“Вероватно нећу потрошити толико новаца на дечију одећу (сумњам да ће се и одржавати дечји рођендани и активности до краја године) и своју гардеробу. Схватила сам да је боље имати неке класичне одевне комаде, него нагомилавати одећу коју ретко носимо”, написала је једна жена.

“Свакако ћу избацити скупе одласке код фризера на фарбање сваких шест недеља. Након лошег искуства које сам имала пре пет година, имала сам страх да се сама фарбам, али током карантина сам поново покушала и испало је одлично”, гласио је један коменар.

“Нећу више ићи у биоскоп! Некад сам ишао једном до два пута месечно, али сада се осећам као да више никад не желим да погледам ниједан филм”, признала је једна особа.

Одричем се теретане. Сада више вежбам код куће него док сам плаћао чланство у теретани”, открио је један мушкарац.

“Одлазак у ресторан неколико пута недељно јер нисмо припремили оброк. Сада сваке недеље уштедимо 100 фунти јер не идемо у ресторане”, објаснила је једна особа.

“Више нећу трошити новац на кафе у каћима”, одлучила је једна девојка.