Услови за вожњу у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ јутрос су повољни и саобраћај се одвија несметано, док на граничним прелазима нема задржавања, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

У ФБиХ ће овог викенда због манифестације “510. Дани Ајватовице” од 16.00 до 17.00 часова бити обустављен саобраћај на раскрсници у Доњем Вакуфу.

До сутра до поноћи забрањен је превоз експлозивних материја на подручју Средњобосанског кантона.

На релацијама Станић Ријека-Шамац, Бањ Брдо-Бијељина-Рача, Доње Леденице-Црквина-Шамац и Станић Ријека-Мел Каруше кретаће се ванредни превоз, па из АМС-а моле возаче да буду опрезни и да поштују упутства лица из пратње.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су на путевима на којима се изводе радови, те је на тим локалитетима саобраћај регулисан привременом сигнализацијом.

Радови су актуелни на путним правцима Љубиње-Требиње, у мјесту Туље, на подручју Приједора, Котор Вароша, Брода, на улазу у Прњавор, на ауто-путу Бањалука-Прњавор, на путним правцима Бањалука-Стари Мајдан, Бањалука-Српске Топлице, Црна Ријека-Бјелајце, Укрина-Клупе у мјесту Шњеготина, Дрињача-Милићи-Власеница, Чатрња-Градишка, Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика, Прибој-Лопаре, од Котроског према Добоју, у општинама Источна Илиџа и Трново, Укрина-Горња Вијака и Шековићи-Цапарде.

На магистралном путу Цазин-Велика Кладуша на излазу из Цазина, у мјесту Кракача, данас ће због радова на раскрсници, бити обустављен саобраћај, а возила ће бити преусмјерена на алтернативне правце.

Радови се изводе на мосту у мјесту Рељево на дионици Јошаница-Рајловац, те у тунелима Орманица на путу Сребреник-Орашје и у тунелу Винац на путу Јајце-Доњи ВакуФ. У функцији су алтернативни правци.

И даље су актуелни радови у тунелу Врандук код Зенице, а одвија се и санација мостова на магистралним путевима Сребреник-Шићки Брод преко Тиње, у мјесту Дреник, Олово-Семизовац преко ријеке Љубине, на улазу у Јајце, као и на петљи Блатуша код Зенице. На овим локацијама саобраћа се успорено.

Када је ријеч о граничним прелазима, сви који улазе у Хрватску из БиХ иду у самоизолацију у трајању од 14 дана. За транзит кроз Хрватску нема ове обавезе.

Улазак у Црну Гору из БиХ могућ само уз обавезни ПЦР тест акредитоване лабораторије из БиХ стар максимално 48 часова. За вријеме важења ове мјере, улазак у Црну Гору није могућ преко граничних прелаза Хум и Метаљка.

Због радова у Црној Гори, обустављен је саобраћај на граничном прелазу Делеуша-Враћеновићи. За вријеме обуставе саобраћај је преусмјерен на друге граничне прелазе.