Све што је суђено да се догоди десиц́е се када будемо спремни за то. Не треба журити.

Зен будизам се неразумно сматра прилично занимљивим правцем будизма. Без обзира на ваше верско уверење, оно вам увек нуди могучности за раст.

Зен будизам високо цени медитацију и фокусира се на интуицију. У ствари, Зен је нешто што свако треба да доживи у неком тренутку свог живота.

Ових 9 зен принципа вам могу побољшати живот:

1. Не треба журити

За све у овом животу треба времена. Непотребна журба увек води до грешака.

2. Све има своје време и место

Пустите живот да иде током. Све што је суђено да се догоди десиће се када будемо спремни за то. Нема потребе да журите било где.

3. Морамо да живимо у садашњости

Сутра никоме није обећано, зато морамо да живимо у садашњости и уживати у сваком тренутку као да је последњи. Не дозволите себи да се сутра кајете због ствари које нисте урадили.

4. Будите љубазни увек

Будите љубазни кад год сте у прилици. Тако човек постаје бољи, а живот испуњенији. Чините добра дела не очекујући ништа заузврат, чините то из срца.

5. Да бисте пронашли мир, морате престати превише да размишљате

Иако смо навикли да анализирамо све што се догађа, напуштање ове навике може донети унутрашњи мир. Људски ум је ужасно место и нема ништа горе од тога да допустимо мислима да бесмислено лутају тим отвореним просторима.

6. Обезбедите телу довољно сна

Недостатак сна нарушава све функције тела.

7. Пре него што почнете да делујете, размислите о последицама

Не бисте требали ништа учинити без да прво не размотрите могуће последице својих поступака.

8. Медитирајте сваки дан

Нашој души је потребна медитација, она ће вам помоћи да очистите ум и пронађете унутрашњи мир.

9. Не жалите за прошлошћу

Каква год била, прошлост треба и да остане тамо где јој је место, иза нас. На њу не можемо никако да утичемо и зато нема потребе жалити за пропуштеним приликама или лоше повученимпотезума. Она је доказ колико смо постали јаки.