Изненадна смрт ратног хероја са Кошара Неџада Билаловића (42) шокирала је и растужила бројне његове суграђане, а посебно саборце из тешких ратних сукоба на Космету 1999. године.

Друштвене мреже су окупиране порукама саучешћа, туге и бола његових рођака, пријатеља, комшија, сабораца, који искрено жале и опраштају се од прерано преминулог Неџада.

“Не могу да дођем себи од шока. Отишла је једна људска громада, пријатељ какав се само пожелети може”, прича, за Новости, Ивица Лазић из Крушевца, Неџадов ратни командир на Космету, а потом и искрени, дугогодишњи пријатељ.

Према његовим речима, Билаловић је као редовни војник септембарске класе 1998. обуку завршио у Ваљеву, након чега је у марту 1999. прекомандован у Пећ.

“Као припадник Другог моторизованог батаљона 125. моторизоване бригаде заједно са ратним друговима Александром Радаковићем, Заимом Беришом, Иваном Ердоглијом, Радојем Раденковићем, Сколетом Сколсом, Ивицом Машићем, Драганом Миленковићем, Лацика Бертом и Бобаном Миленковићем обављао је задатке на територији Пећи, а потом од априла и на подручју карауле Кошаре. Ова екипа је ту и сачекала крај рата храбро издржавши све налете терориста потпомогнуте НАТО”, присећа се Лазић, који данас носи чин заставника прве класе и додаје: “Ови људи су животом бранили Србију!”

Другари из рата на Космету наставили су дружење, не само на окупљањима ратних ветерана са Кошара, већ као прави породични пријатељи.

“Редовно смо се посећивали, дружили, заједно проживљавали лепе и ружне тренутке. Недавно сам био код њега у породичној посластичарници, чувеној у Краљеву”, каже Лазић.

Херој са Кошара биће сахрањен данас у 13 часова на Новом гробљу у Краљеву.