Саобраћај се јутрос у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, а повремени застоји могући су на дионицама гдје се изводе радови.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске скрећу пажњу на могуће одроне земље и камења на коловоз, а возачима савјетују опрезну вожњу.

У току су радови на магистралном путу Љубиње – Требиње, у мјесту Туље, а саобраћај је обистављен од 8.00 до 14.00 часова и преусмјерен на путни правац Столац – До – Берковићи – Кривача – Билећа -Требиње.

У току су радови на систему јавне расвјете у граду Приједору на магистралним и регионалним путевима на том подручју.

Због изградње водоводне мреже, на подручју Приједора режим саобраћаја биће измијењен на регионалном путу Ламовита – Стари Мајдан.

На регионалном путу Црна Ријека – Бјелајце саобраћај је обустављен у времену од 8.00 до 16.00 часова.

Ван времена обуставе, саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

На дионици Бањалука – Стари Мајдан биће измијењен режим одвијању саобраћаја због радова на водоводној и мрежи за прикупљање отпадних вода.

У Броду је измјењен режим одвијања саобраћаја због изградње кружне раскрснице на магистралном путу који се спаја са улицом Бродског батаљона.

На релацијама путева међуентитетска линија Станић Ријека – Шамац, међуентитетска линија Бањ Брдо – Бијељина – Рача и међуентитетска линија Станић Ријека – међуентитетска линија Каруше кретаће се ванредни превоз и возачима је упућена молба за опрезнију вожњу и да поштују упутства лица из пратње.

Због радова на санацији клизишта на дионици магистралног пута Приједор – Козарац, на локалитету Калате, саобраћај се одвија двосмјерно, успорено, обилазницом која се налази уз магистрални пут и регулисан је привременом сигнализацијом.

У току је изградња мале хидроелектране, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Котор Варош – Ободник.

У току су радови на санацији клизишта на регионалном путу Котор Варош – Кнежево, у мјесту Живинице, па су радним данима у времену од 7.00 до 17.00 часова повремене обуставе саобраћаја у трајању максимално пет минута.

На регионалном путу Укрина – Клупе, у мјесту Шњеготина у току су радови на путу и другом мосту, због чега се саобраћај одвија наизмјенично једном траком.

Због изградње раскрснице на дионици магистралног пута Горња Вијака један – Дервента и дионици регионалног пута Горња Вијака један – Горња Вијака два измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због радова на магистралном путу Дрињача – Милићи – Власеница измијењен је режим одвијања саобраћаја.

У току су радови на дионици магистралног пута Чатрња – Градишка, због чега се саобраћај одвија наизмјенично једном траком.

На дионици магистралног пута Бањалука два – Српске Топлице, за вријеме изградње моста преко ријеке Врбас, промијењен је режим саобраћаја и регулисан привременом сигнализацијом.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини – граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због деминерских радова на магистралном путу Пелагићево – Градачац, у мјесту Турић Просјек повремене СУ обуставе саобраћаја у времену од 8.05 до 15.05 часова.

Због извођења деминерских радова на дионици магистралног пута Брод – Оџак у мјесту Клакар Доњи у времену од 8.15 до 15.05 часова повремене су обуставе саобраћаје, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због деминерских радова на дионици регионалног пута Дервента – Подновље, на деминерском радилишту „Горњи Божинци“ у времену од 8.15 до 15.05 часова повремене су обуставе саобраћаје, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

На дијелу регионалног пута Угљевик – Главичице у рејону Старог Угљевика због активираног клизишта одвијање саобраћаја је успорено, наизмјенично једном саобраћајном траком, док се и на регионалном путу Прибој – Лопаре, у мјесту Прибој, преко моста на Лабуђанској ријеци, саобраћај због оштећења моста, одвија наизмјенично једном траком.

Због радова на раскрсници на споју ауто-пута Бањалука – Добој и магистралног пута Јоховац – Руданка измијењен је режим одвијања саобраћаја том магистралном путу, као и на дионици Модрича један – Вукосавље /Јакеш/ – Подновље – Шешлије – Јоховац -Руданка – Добој – граница Републике Српске/ФБиХ /Каруше/.

У току је изградња мале хидроелектране „Крупац“ на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац – граница Републике Српске /Богатићи/, на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично једном траком.

Због клизишта, једном траком наизмјеничним пропуштањем возила саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина – Горња Вијака.

У току су и радови на дионици регионалног пута Шековићи – Цапарде и саобраћај се одвија наизмјенично једном коловозном траком.

На регионалном путу Површнице – Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре – Прибој – Бањ Брдо.

На локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, саобраћај се, због клизишта, одвија једном траком наизмјенично.

Због оштећења надвожњака код „НИС петрол“ пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

Због покретања клизишта, на локалном путу Сводна – Брезици, на подручју општине Нови Град, саобраћај се одвија једном траком.

На подручју ФБиХ саобраћај је због радова обустављен у тунелу „Орманица“ на магистралном путу Сребреник – Орашје и у тунелу „Винац“ на магистралном путу Јајце – Доњи Вакуф.

Због радова на мосту у мјесту Рељево на магистралном путу Јошаница – Ступ саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Радови на санацији мостова у току су и на дионицама Сребреник – Шићки Брод преко ријеке Тиње и у мјесту Дреник, Олово – Семизовац преко ријеке Љубине, на улазу у Јајце, те на петљи Блатуша код Зенице.

На овим локацијама саобраћај се одвија успорено.

Због транспорта машина, данас ће у времену од 9.30 до 10.00 и од 13.00 до 13.30 бити обустављен саобраћај у мјесту Броћанац на дионици Хутово – Неум.

На магистралном путу Зеница – Немила кроз тунел „Врандук“ од 5.00 до 21.00 час саобраћај се одвија несметано.

Од 21.00 до пола сата послије поноћи возила се пропуштају наизмјенично, а до 5.00 часова саобраћај је кроз тунел обустављен.

За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе могу користити обилазницу кроз насеље Тетово, а возила тежа од 7,5 тона алтернативне правце Добој – Шићки Брод – Сарајево и Жепче – Завидовићи – Олово – Сарајево.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Улазак у Црну Гору из БиХ могућ је само уз обавезни ПЦР тест акредитоване лабораторије из БиХ стар максимално 48 часова.

За вријеме важења ове мјере, улазак у Црну Гору није могућ преко граничних прелаза Хум и Метаљка.

Због радова у Црној Гори обустављен је саобраћај на граничном прелазу Делеуша – Враћеновићи. За вријеме обуставе саобраћај је преусмјерен на друге граничне прелазе.

Држављани БиХ који улазе у Републику Српску, односно БиХ, више не подлијежу мјери изолације у кућној средини, нити су обавезни да имају негативан ПЦР тест.

БиХ је отворила границе према Хрватској, Србији и Црној Гори.

Одлука се односи само на грађане те три државе, док држављани осталих земаља у БиХ могу ући уколико имају оправдане разлоге и негативан тест на вирус Ковид-19, не старији од 72 часа.

Улазак у БиХ је дозвољен и за супружнике и малољетну дјецу држављана БиХ.

Србија је отворила своје граничне прелазе за путнички и робни саобраћај без неопходног теста на вирус корона и дозволе комисије.