Када желите да миришете опојно, за чим посежете за тоалетном водом или парфемом?

Може вам се учинити да је сасвим свеједно, али не, разлика и то велика постоји. Разлика је прије свега у концентрацији мириса коју дата формула има. Концентрација игра велику улогу у томе колико ће производ бити осјетан на вашој кожи. Тоалетна вода има мању концентрацију од парфема, што значи да њен мирис краће траје.

Водич о тоалетној водици

Тоалетна водица има нижи проценат мирисних уља у себи, од прилике од пет до 15 одсто. Такође она у себи садржи више алкохола због чега мирис лакше и брже испарава са коже.

Магија која се крије у парфему

Парфеми с друге стране имају већу концентрацију мирисних уља, што значи да у себи аутоматски имају мање алкохола. Особама са осјетљивом кожом се из овог разлога савјетује да се држе парфема у односу на тоалетну водицу. Парфем у себи има од 20 до 40 одсто мирисних уља.

Да ли стварно могу да миришу исто?

Донекле, да. Без обзира о ком се производу и произвођачу ради, тоалетна вода и парфем су заправо у основи исти и представљају мјешавину есенцијалинх уља и других екстраката. Једина разлика је заправо у концентрацији. Поред тога композиција мириса која се назива још и шминка мириса игра виталну улогу у томе колико тоалетна водица и парфем личе једно на друго.

Колико је трајање ова два производа?

Трајност тоалетне водице је од три до пет сати, док је парфем предвиђен да траје дуже од тога. Како бисте оба производа подстакли да трају дуже савјет стручњака је да их складиштите на тамном и хладном мјесту.

Када треба користити парфем, а када тоалетну воду?

Будући да је тоалетна водица лаганија она се препоручује током свакодневних активности и у љетњим мјесецима. С друге стране парфеми су интензивнији и њихова висока концентрација препоручљивија је за хладније дане и вечерње изласке.

Шта је у суштини боље?

Да будемо искрени, на вама је да одлучите. У зависности од ваших личних преференци и вашег буџета, зависиће и избор приликом куповине једног од ова два производа. Ако тражите повољну, свакодневну опцију тоалетна вода је за вас. Ако пак имате осјетљиву кожу и треба вам нешто поуздано, онда је парфем ваш вјерни сапутник.