Општина Хан Пијесак издвојиће 36.000 КМ за постављање ЛЕД расвјете у споредним улицама, гдје ће бити замијењено 198 свјетиљки, рекла је данас самостални стручни сарадник за урбанизам и грађевинарство у овој општини Ранка Алемпић.

Алемпићева је навела да ће радове извести предузеће из Бањалуке, те напоменула да је у прошлој години ЛЕД расвјета постављена у главним улицама.

Она је рекла да је планирана реконструкција и асфалтирање четири улице као и дио пута за село Поџепље код Хан Пијеска, укупне дужине 444 метра.

– Вриједност уговора је 69.000 КМ, а радове ће извести предузеће `Романијапутеви` – додала је она.

Међу планираним пројектима, Алемпићева је навела и двије спомен-плоче од месинга које треба да буду додате на спомен-обиљежју погинулим борцима из протеклог Одбрамбено-отаџбинскога рата са подручја ове опшине на којима ће бити исписана имена бораца.

– Планирана је и рехабилитација каменог зида на спомен-обиљежју у вриједности 37.000 КМ. Радове ће извести фирма `Гралекс` са Пала – додала је она.

Према њеним ријечима, урађени су идејни пројекти санације и реконструкције водоводног система општине, што ради фирма “Консалтинг” из Бањалуке у вриједности 28.540 КМ.

– Други идејни пројекат – реконструкција система одводње отпадних вода урбаног дијела ове општине повјерена је фирми `Урбис` из Бањалуке. Вриједност пројекта је 13.700 КМ. Све ово финансира општина – додала је она.