Инстаграм је освојио нови тренд у маникиру, који већина може да уради сама, у кућним условима – али ће некима изгледати неуредно.

Ако сте овог лета у потрази за лаким идејама за маникир које можете да урадите сами, можда ће вам се допасти нови тренд: нокти налакирани “до пола”.

Изгледа сасвим чудно: као да сте половину нокта “умочили” у лак, док се друга половина уопште не лакира. У питању је минималистички изглед маникира, који ће некима управо због “недовршености” изгледати мало неуредно.

Према Сирети Ејрон, која стоји иза бренда лакова за нокте ЛеЦхат Наилс, оно што је најважније да би овај маникир добро изгледао је линија која раздваја лакирани и нелакирани део. Та линија мора да буде “оштра” и прецизна, да не би нокат изгледао као да сте ољуштили лак.

“Налакирајте нокат од пола нокта до врха. Затим, да бисте створили савршену линију између боје и неналакрианог простора, користите малу четкицу – четка за сенке ц́е послужити – намочите је у средство за уклањање лака и пређите га преко разделне линије сваког нокта”, објашњава Ејрон за Рефинерy 29.

Што се тиче боје, можете је једноставно користити један лак, а рецимо сваки други нокат налакирати неким шљокичавим лаком, јер је ове сезоне тренд и имати различито налакиране нокре на једној руци.

Ево инспирације за овај тренд: