Развојна агенција Републике Српске организује сутра у Источном Сарајеву избор најбољих пословних идеја које су учествовале у акцелератор програму који је током јуна и јула реализован на Палама.

Програм је реализован у сарадњи са Економским факултетом Пале, Заводом за запошљавање Републике Српске, Градском развојном агенцијом Источно Сарајево, те општинама Пале, Источно Ново Сарајево, Источна Илиџа, Трново, Соколац и Источни Стари Град

Из Развојне агенције Српске наводе да је у програму учествовало11 појединаца и тимова са подручја града Источно Сарајево.

“Током интензивне двомјесечне обуке, кандидати су добили бесплатну обуку у области пословног планирања, као и савјетодавну подршку искусних ментора. Најбоље пословне идеје биће новчано награђене, а обезбијеђене су и друге вриједне награде за побједнике и учеснике програма”, навели су из ове агенције.

Акцелератор програм намијењен је особама које имају иновативне идеје засноване на знању и новим технологијама са потенцијалом раста, а које желе да што прије пронађу тржиште за своје производе, односно услуге.

Избор најбољих пословних идеја одржаће се сутра у Административном центру Владе Републике Српске у Источном Сарајеву, а изјаве за медије и снимање кадрова са проглашења побједника предвиђени су у 12.00 часова.