Општински одбор Српске демократске странке Соколац изабрао је кандидате за одборнике на предстојећим локалним изборима заказаним за 15. новембар ове године.

Од раније је познато да ће се за свој трећи мандат на челу ове општине борити Милован Бјелица.

Пар дана прије тридесетог рођендана одбора СДС-а за Соколац и Романију, ова странка се спрема за нову кампању и изборе. Жеље и планови предсједника одбора Милована Бјелице је да се настави са започетим и припремљеним пројектима.

– Ови избори су прилика да грађани дају легитимитет политици и идејама које планирамо да реализујемо у наредном периоду. О њима сам већ у више наврата говорио и писао и биће још ријечи у наредном периоду. Због тога је важно да формирамо један снажан тим, тим који ће уједињен око пројеката и планова за један нови и модеран Соколац радити снажно и сложно. Сматрам да је ова листа управо то. Направили смо одличну комбинацију младости, професионалне остварености, нових идеја и тридесет година искуства јер су људи најпречи и вриједи се борити – сматра Бјелица.

Предсједник младих ОО СДС-а Соколац Александар Марковић, син погинулог борца Војске Републике Српске жели другачију и праведнију Републику Српску, те жели да допринесе том циљу борбом за бољи, уређенији и љепши Соколац.

– Знање које сам стекао у Новом Саду, желим да примјеним у свом граду и у својој Републици. Мислим да ћу у овом тиму људи имати подршку и разумијевање, те да ћемо заједно успјешно радити на остваривању програма и идеја у циљу бољег и квалитетнијег живота људи нашег Сокоца. – оптимистичан је Марковић.