Општина Соколац је почетком ове године подржала акцелератор програм, који Развојна агенција Републике Српске, у сарадњи са локалним заједницама и Економским факултетом Пале, проводи на подручју Града Источно Сарајево.

Успјешна сарадња на овом пројекту потврђена је минулог петка, када су начелник Милован Бјелица и представник Развојне агенције Марко Какућа потписали Споразум о удруживању средстава за успостављање фонда за додјелу награда за најбоље пословне идеје у оквиру акцелератор програма. Партнери на овом пројекту, а уједно и општине које су потписале споразум, су Источна Илиџа, Пале и Источно Ново Сарајево.

Акцелератор програм намјењен је почетницима у пословању, чије су идеје засноване на иновацији, знању и новим технологијама, а који желе да што прије пронађу тржиште за своје производе/услуге. Програм се састоји од три фазе: програма предакцелерације, акцелерације и програма раста, путем којих се обезбјеђује континуирана подршка почетницима у пословању у циљу реализације њихове пословне идеје.