Српска демократска странка и Партија демократског прогреса у граду Источно Сарајево и шест његових општина понудиће заједничке кандидате за градоначелника и шест заједничких начелничких кандидата.

Заједнички кандидат за градоначелника биће Мирослав Лучић из СДС-а, док ће кандидат за начелника Пала бити Ненад Вуковић из ПДП-а, речено је данас на прес конференцији која је одржана у Палама.

Предсједник СДС Мирко Шаровић каже да је Источно Сарајево веома важна средина за СДС, као и да су одбори СДС-а у овом граду међу најјачим у Републици Српској.

– СДС очекује велики успјех на предстојећим изборима. У Источном Сарајеву је предност добио коалициони споразум СДС-а и ПДП-а и у све и једној општини пружамо једни другима искрену подршку. Са нама су данас кандидати из свих шест градских општина и Града Источног Сарајева и очекујемо добре резултате – казао је Шаровић на прес конференцији.

Шаровић ја нагласио да СДС у доброј атмосфери дочекује локалне изборе.

– Развијаћемо побједничку атмосферу и водити позитивну кампању, а приоритет ће бити развој локалних заједница и враћање ресурса локалним заједницама – истакао је Шаровић.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић казао је да је представљање кандидата у Источном Сарајеву једна велика симболика јер је договор постигнут у мјесту гдје је настала Република Српска.

– И овај пут идемо заједно и желимо да покажемо храброст, одлучост и озбиљност за сваку општину, а посебно за Источно Сарајево. Снажно ћемо подржати све заједничке кандидате у свим општинама Источног Сарајева и градоначелника. Сигуран сам у побједу заједничкх кандидата – казао је Бореновић.

Бореновић је казао да управо СДС и ПДП у Источном Сарајеву показују колико је важно заједништво ове двије партије за грађане Источног Сарајева.

– Идемо у једну велику политичку утакмицу и свим срцем стајемо иза ових људи које данас промовишемо као кандидате – нагласио је Бореновић.

Мирослав Лучић, кандидат за градоначелника Источног Сарајева захвалио се Градском одбору СДС и предсједнику Шаровићу на кандидатури те Партији демократског прогреса на искреној подршци.

– Захваљујем се нашим коалиционим партнерима и сигуран сам да ће коалиција СДС-а и ПДП-а извојевати побједу на предстојећим изборима. Наставићемо визију коју су прваци СДС-а још прије 30 година осмислили, а то је идеја Српског Сарајева. Очекујем фер кампању и увјерен сам у побједу за градоначелника и начелнике општина – казао је Лучић.

Ненад Вуковић, заједнички кандидат за начелника Пала рекао је да ће Пале на предстојећим изборима имати велику улогу јер ће воља грађана Пала бити пресудна и у трци за градоначелнка Источног Сарајева.

– Пале су највећа општина у граду и главна утакмица ће се водити у Палама, Захваљујем се ПДП-у на кандидатури као и СДС-у на подршци и вријеме је да дугогодишњу добру сарадњу крунишемо новом великом побједом – закључио је Вуковић.