За наредну 2020./2021. школску годину, Министарство просвјете и културе Републике Српске обезбиједило је бесплатне уџбенике за све ученике првог и другог разреда, затим за одличне ученике из породица са четворо дјеце, као и за свако треће и наредно дијете из вишечланих породица.

Педагог у Основној школи „Соколац“ Момирка Боровчани, потврдила је да су комплети књига које је обезбиједило ресорно министарство стигли и да је у току њихова подјела.

– Уџбеници су обезбијеђени за уписана 82 ђака првака, затим за 74 ученика другог разреда, као и уџбеници за ученике из вишечланих породица, са троје и више дјеце, али за треће и свако наредно дијете, којих је 95. У овој категорији обухваћена су дјеца од трећег до деветог разреда. Такође, обезбијеђени су уџбеници за одличне ученике из породица са четверо и више дјеце, којих је ове године укупно 15 – појаснила је Боровчанин.

Према њеним ријечима, школа је у сарадњи са учитељима, одјељенским старјешинама и према социјалној карти ученика, направила спискове за све ове категорије ученика, који су достављени Заводу за уџбенике и наставна средства Источно Ново Сарајево.

– Завод је већ доставио уџбенике за одличне ученике из породица са четворо и више дјеце, затим за ученике из вишечланих породица, односно за свако треће и наредно дијете из породица са више дјеце. Очекујемо и бесплатне комплете књига за дјецу првог и другог разреда, чија ће подјела бити као и претходних година, почетком школске године – нагласила је педагогица.

Подсјећамо, Влада РС је јуче одлучила да нова школска почиње по већ утврђеном школском календару 1. септембра, али у измјењеним условима, у школским клупама али уз поштовање свих епидемиолошких мјера.