Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија несметано, а због јутарње магле смањена је видљивост у котлинама и уз ријечне токове, посебно у долинама ријека Дрине, Врбаса, Босне и Лашве, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На дионици магистралног пута Јабланица-Мостар, послије моста Бегића и Беговића, учестали су одрони.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

БиХ је отворила границе према Хрватској, Србији и Црној Гори, а одлука се односи само на грађане те три државе.

Улазак у БиХ за држављане земаља ЕУ и земаља Шенгена омогућен је уз негативан пи-си-ар /ПЦР/ тест на вирус корона који не смије бити старији од 48 часова.

У БиХ без теста могу ући странци који су у браку са БиХ држављанином/ком уз приказ вјенчаног листа. Исто важи и за дјецу страних држављана, чији је један од родитеља држављанин БиХ /за малољетну дјецу уз приказ родног листа/.

Улазак у Црну Гору из БиХ дозвољен је лицима која посједују негативан резултат ЕЛИСА ИгМ теста или негативан ЕЦЛИА тест, не старији од 72 часа.

На граничном прелазу Хум није дозвољен улазак у Црну Гору, док је гранични прелаз Делеуша од раније затворен због радова.

На граничном прелазу Метаљка /Чајниче-Пљевља/ могућ је улазак у Црну Гору у времену од 7.00 до 19.00 часова.

Србија је отворила граничне прелазе за путнички и робни саобраћај без неопходног теста на вирус корона и дозволе комисије.

Грађани БиХ који улазе у Србију кроз Хрватску морају имати негативан ПЦР тест.

На дионици магистралног пута Љубиње-Трновица један /скретање за Равно/ сваким даном, осим недјеље, саобраћај се обуставља од 8.00 до 14.00 часова, а возила преусмјеравају на пут Столац-До-Берковићи-Кривача-Билећа-Требиње.

Због радова на магистралном путу Србац-Дервента измијењен је режим саобраћаја, наизмјеничним пропуштањем возила, једном траком од 7.00 до 17.00 часова.

У току је асфалтирање на магистралном путу Брчко-Бијељина, на дионици од кружног тока “Илићка” до табле града “Брчко” у мјесној заједници Гредице и саобраћај је регулисан наизмјеничним пропуштањем возила и помоћу свјетлосне сигнализације.

У току је изградња МХЕ Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном траком, уз семафоре.

Због деминерских радова на магистралном путу Пелагићево-Градачац, у мјесту Турић Просјек, актуелне су повремене обуставе саобраћаја од 8.05 до 15.05 часова.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута Брод-Оџак, у мјесту Клакар Доњи, од 8.15 до 15.05 часова радним данима актуелне су повремене обуставе саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

Због деминерских радова на дионици регионалног пута Дервента-Подновље, на деминерском радилишту “МСП Горњи Божинци” од 8.15 до 15.05 часова радним данима буде повремених обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

Саобраћај је до краја овог мјесеца због радова обустављен на регионалном путу Црна Ријека-Мркоњић Град у мјесту Бјелајце, а алтернативни правци су Кола-Стричићи-Чађавица-Мркоњић Град и Црна Ријека-Јајце-Мркоњић Град.

У току је санација клизишта на регионалном путу Котор Варош-Кнежево, у мјесту Живинице, па радним данима у интервалу од 7.00 до 17.00 часова буде повремених обустава саобраћаја максимално пет минута.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјенично, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

На дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика због активираног клизишта одвијање саобраћаја је успорено, наизмјенично једном траком, као и на регионалном путу Прибој-Лопаре, у насељеном мјесту Прибој, преко моста на Лабуђанској ријеци, због оштећења моста.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен /Прозор-Јабланица/. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се теретна возила преко 7,5 тона, са изузетком аутобуса, усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Обустава саобраћаја на снази је и у тунелу Винац /Јајце-Доњи Вакуф/, а возила на овој дионици саобраћају обилазницом око тунела.

Због радова на мосту једном траком, наизмјенично, саобраћај се одвија у мјесту Семизовац /Сарајево-Олово/. Вечерас од 21.00 до 23.00 биће двије получасовне обуставе саобраћаја на овом локалитету.

Због редовног одржавања расвјете у тунелу Лендава /Коњиц-Јабланица/ у ноћним часовима, од 23.00 до 5.00 возила ће саобраћати наизмјенично, једном траком.