Бити добар отац много је више од плаћања рачуна и финансијског улагања у будућност своје деце. Наравно, то је само по себи важно, али постоје неке још важње ствари које су синоним за доброг и посвећеност оца.

Добар отац је увек поред вас када вам је то потребно. Чак и када има важне обавезе, он зна када је време да се посвети само вама и пружи вам ослонац. Од њега увек можете рачунати на емоционалну подршку.

Добар отац жели сваким даном што више да упозна своју децу, да сазна нешто више о њиховим надама и сновима. Жели да разговара са својом децом о сваком проблему. Он је стрпљив, љубазан, брижан и он је особа са којом желите да проводите више времена.

Спреман је да пређе додатне километре да би у правом тренутку био поред вас. Помаже вам да радите ствари које волите и труди се да покаже интересовање за ваше хобије. Он је лојалан, искрен и труди се да најближи људи око њега буду срећни.

Не форсира децу да се баве ставрима које их не занимају и не жели да проживи свој живот кроз живот свог детета. Он допушта детету да буде властити човек, а он је ту само да га води и помогне му да устане након неуспеха.

Однос са децом је пресудан за његов напредак у животу. Подсећа своју децу често на њихове квалитете и вредности и тако их мотивише да наставе свој животни пут.

Бити добар тата и није тако тешко. Не морате одговорити на сва очекивања и строга правила које савремени свет поставља пред родитеља. Најважније је да се волите и будете ослонац и ветар у леђа. То су ствари по којима се очеви заувек памте.