У Основној школи “Соколац” настава ће се одвијати у четири смјене, свих 39 одјељења биће подијељено у по двије групе, а часови ће, због расположивог простора, трајати по 20 минута, рекао је Срни директор ове установе Ђорђе Рајић.

Рајић је нагласио да ће највећи проблем у овој установи представљати простор, посебно када је ријеч о продуженом боравку, гдје је група, такође, ограничена на 15 ученика.

Он је навео да ће настава у овој школи, са 870 ученика, бити организована према детаљним инструкцијама о спровођењу мјера заштите од ширења вируса корона, које су добијене јуче на састанку Актива директора основних и средњих школа Сарајевско-романијске регије.

“Због епидемиолошке ситуације, неће бити организована кабинетска настава, па ће се сва настава одвијати у једној учионици за групу од по 15 ученика”, истакао је Рајић.

Према његовим ријечима, запосленима ће се мјерити температура при уласку у школу а ђацима ће то бити рађено при поласку у школу, код куће.

Рајић је истакао да ће сви ученици првих и других разреда добити бесплатне уџбенике, те да су већ уручени уџбеници ученицима из вишечланих породица са троје и више дјеце, које обезбјеђује Министарство просвјете и културе Републике Српске.

“Бесплатни уџбеници уручени су и за одличне ученике из вишечланих породица, са троје и више дјеце, које обезбјеђује Министарство за породицу, омладину и спорт Републике Српске”, напоменуо је Рајић.

Он је додао да су представници школа добили и детаљне инструкције за поступање у случају да се у овим установама појави зараза вирусом корона.

Рајић је подсјетио да нова школска година почиње у уторак, 1. септембра, уз измијењене услове и уз поштовање мјера Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске и Института за јавно здравство Српске.

Састанак Актива директора основних и средњих школа Сарајевско-романијске регије одржан је јуче у Источном Новом Сарајеву у организацији Републичког педагошког завода.