Радници соколачког Центра за социјални рад, подијелили су данас руксаке и школски прибор основцима из социјално угрожених породица, како би спремно дочекали почетак нове школске године. Поменуту помоћ обезбиједила је општина Соколац и кабинет начелника Милована Бјелице.

Према ријечима Јоване Солдар, запослене у Центру, ово је устаљени вид помоћи пред почетак наставе. Она је истакла да су се због тренутне епидемиолошке ситуације одлучили да поклон пакете лично доставе на кућну адресу.

– Обезбиједили смо 35 школских пакета, које ће радници центра доставити на адресе корисницима. У пакету се налази сав потребан школски пробор и торбе. Надамо се да ће их то обрадовати и дати им подстрек да редовно и одговорно извршавају своје школске обавезе, казала је Солдар.

Центар за социјални рад Соколац годинама уназад проводи пројекте и акције како би одговорили потребама својих корисника.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.