Фото: Милан Мирјанић

У Основној школи „Соколац“ настава се у прве двије седмице нове школске 2020/2021. године одвија уредно и у складу са свим инструкцијама Института за јавно здравство Српске, потврдио је директор ове установе Ђорђе Рајић.

Рајић је подсјетио да се настава одвија у четири смјене, да часови трају по 20 минута, а максималан број ученика у одјељењу је 15.

– Када је у питању епидемиолошка ситуација, ми за сада немамо ученика са потврђеним вирусом, али имамо три ученика у самоизолацији, међутим, не ради се о зарази самих ученика, него је у питању неко од чланова породице. Апелујемо на родитеље, да дјеци прије поласка у школу мјере тјелесну температуру и контролишу њихово здравствено стање, а, уколико постоји и најмања сумња да дијете није у потпуности здраво, нека га не шаљу у школу – нагласио је Рајић.

Од потешкоћа које ОШ „Соколац“ има у овом тренутку то је недостатак просторија. Узимајући у обзир ситуацију да је свако одјељење подијељено у двије групе, тиме је практично удуплан број одјељења.

– Простор представља озбиљан проблем, поготово за организацију продуженог боравка, који је додатно закомпликован управо прављењем више група, у којима је мањи број ученика, тако да је то актуелан проблем који ће се ријешавати већ наредне седмице – додао је Рајић.

Мјере превенције против ширења вируса Ковид – 19, које су донијете од стране Републичког и општинског штаба за ванредне ситуације се проводе веома строго у школском простору, дезинфекција руку, дезинфекција обуће на улазу, ношење маски је обавезно, с тим да ученици могу скидати маске само на часу.

Рођена 26. априла 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. У Источном Сарајеву на Филозофском факултету студирала журналистику (2007–2013) и стекла звање дипломирани новинар. Запослена у Инфо центру Соколац од 2013. године.