Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић изјавио је да је први предсједник Народне скупштине Републике Српске Момчило Крајишник дао велики допринос стварању Српске и остаће упамћен по добру у српском народу.

– То је човјек који је био један од главних протагониста стварања града Српско Сарајево 1993. и дугујемо му захвалност за снагу којом је деведесетих водио Народну скупштину, али и српски народ – рекао је Вуковић новинарима на Сокоцу поводом смрти Крајишника.

Вуковић је изразио саучешће породици, истичући да ће Крајишник остати упамћен по добру у српском народу Републике Српске.

Он се нада да ће Крајишник бити и историјска личност и да треба да прође један временски период да би биле схваћене одређене активности и догађаји како би се могла оцјењивати важност одлука које је Крајишник са својим колегама доносио деведесетих година.

– Захваљујући њему и многим другим људима, али у првом реду српским борцима, имамо данас Републику Српску која је слобода за народ на овом подручју – рекао је Вуковић.

Први предсједник Народне скупштине Републике Српске Момчило Крајишник преминуо је јутрос у 6.00 часова од посљедица заразе вирусом корона.

Крајишник је преминуо на Клиници интензивне медицине за нехируршке гране Универзитетског клиничког центра, гдје је хоспитализован 30. августа.