Магла јутрос мјестимично смањује видљивост на путевима у котлинама и дуж ријечних токова, али је проходност на свим путним правцима задовољавајућа, а дужег задржавања нема ни на граници, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Измјене у одвијању саобраћаја су на путевима на којима се изводе радови, а пролазак возила је регулисан привременом саобраћајаном сигнализацијом или су у функцији алтернативни правци.

У току су радови кроз кањон Тијесно на магистралном путу Карановац-Црна Ријека, па у периоду од 7.00 до 17.00 часова, сваки дан осим недјеље, долази до повремених обустава саобраћаја које максимално трају десетак минута. Послије 17.00 часова саобраћај се одвија нормално.

Радови се изводе и на ауто-путу Бањалука-Градишка, магистралним путним правцима на подручју Бањалуке, Приједора, Котор Вароша, Добоја, Прњавора, Власенице, Брода, затим диониоцама Љубиње-Требиње, Бањалука /Ребровац/-Челинац у мјесту Врбања, Каракај-Дрињача, те од Модриче према Добоју, као и на путу Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново.

У току су радови и на регионалним путним правцима Тедин Хан-Криж, граница Републике Српске и ФБиХ, дионици између Лопара и Челића, Шековићи-Доње Цапарде, Укрина-Клупе у мјесту Шњеготина, Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика и Укрина-Горња Вијака, гдје има клизише.

Када је ријеч о ФБиХ, саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен на путу Прозор-Јабланица. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила масе веће од седма и по тона, са изузетком аутобуса, усмјеравају на алтернативне правце Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Обустава саобраћаја на снази је и у тунелу Винац /Јајце-Доњи Вакуф/, а возила на овој дионици саобраћају обилазницом око тунела.

Због радова на мосту у мјесту Рељево /Јошаница-Рајловац/, као и на мосту преко ријеке Дрине у Горажду саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

У току су санациони радови у мјесту Била /Витез-Травник/, због чега се сваки дан, осим недјеље, од 7.00 до 19.00 часова саобраћај одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

Успорено, због радова, саобраћај се одвија и на путевима Шићки Брод-Сребреник, Јабланица-Мостар, Маглај-Добој, Ливно-Каменско и Посушје-Ракитно.