Фондација „Мозаик“ је у мају мјесецу са општином Соколац потписала четворогодишњи меморандум којим је успостављена Омладинска банка Соколац, што подразумјева да млади имају на располагању одређени фонд за пројекте који су од значаја за локалну заједницу. До сада је реализовано пет пројеката и то „Разгледница са Романије“, „Уређење купалишта Бук“, „Бициклизам као стил живота“, „Једни за друге – млади за старе“ и „Туристичка сигнализација“.

Данас је у просторијама општине уприличено потписивање уговора за власника побједничког микробизниса – Дражен Боровчанина. Церемонији су присутвовали чланови Одбора ОБ Соколац, начелник општине Соколац, господин Милован Бјелица, представници општине (Павле Крсмановић и Слађана Вукојчић) и Медиха Арнаут испред Фондације „Мозаик“.

„Када сам видио да је отворен позив за микробизнис био сам скептичан и мислио сам да немам шансе и да је то вјероватно предвиђено за неког другог, међутим препознали су моју идеју и данас сам овдје„, ријечи су Боровчанина.

Начелник општине Милован Бјелица нагласио је да је меморандум са „Мозаиком“ потписан у оквиру политике коју води ова општина, а којом се посебна подршка пружа младима.

Пројекат подржава Фондација Мозаик путем Заједнице за активизам и предузетништво младих лонац.про уз финансијску подршку Владе Швајцарске, Амбасаде Краљевине Шведске у БиХ и других финансијских партнера.