На локалитету Црвене стијене на Романији јуче је постављен дрвени оквир – пано за фотографисање и дрвена клупа, у оквиру пројекта „Разгледница са Романије“, укупне вриједности 3.700 КМ, који ће послужити за промоцију љепота ове планине.

Координатор пројекта Свјетлана Рајић рекла је Срни да је неформална група младих из Сокоца, у сарадњи са локалним Планинарским друштвом „Гласинац“, данас кренула у реализацију пројекта, постављањем оквир-паноа за фотографисање и клупе, а наредних дана биће уређена планинарска стаза, постављене канте за отпатке и клупе које су набављене.

Она је нагласила да неформална група младих жели да анимира млађу популацију да боље упозна, открива, његује и чува природне љепоте средине у којој живе.

„Бројне фотографије које захваљујући постављеном оквиру и клупи буду сачињене на Црвеним стијенама, једном од најљепших видиковаца Романије, биће публиковане посредством друштвених мрежа, што ће допринијети промоцији ове планине и њених туристичких потенцијала“, навела је Рајићева.

Она је прецизирала да је вриједност целокупног пројекта 3.700 КМ, те да Омладинска банка општине Соколац и Фондација „Мозаик“ учествују са 1.500 КМ, општина Соколац ће суфинансирати са 1.700 КМ, а Шумско газдинство „Романија“ са 500 КМ.

Рајићева је истакла да на реализацији пројекта активно ради 25 волонтера, те да су чланови пројектног тима и Стефан Бајагић, Божидар Цуревић и Мирјана Дивчић.

Она је додала да ће од 1. до 15. октобра бити организована едукација и дружење за све волонтере који су учествовали у овом пројекту.