У данашње време свака жена која закорачи у тридесете године све чешће наилази на питања „Када ћеш се удати“, „Када ће деца?

Не само да су непристојна питања, већ су и врло безоборазна. Сувише су лична да би друге људе требало да занима одговор. Али, нажалост, данас је лакше гледати у туђе двориште него у своје. Можда су некад ова питања и добронамерна, али људи који их постављају не схватају колико њима могу да увреде особу којој су намењена.

Стручњак за бонтон Бејонд Етикете открива која све питања, иако су можда добронамерна, треба одмах да престанете да постављате другима.

Кад ћеш се удати/ оженити?

Једно питање је изнад свих, јел си се удала и што ниси? Време ти је јер кад ћеш ако нећеш сад? У данашње време се многе жене сусрећу са овим питањем и диже им се коса на глави због задирања других у њихове животе. Треба знати да су та питања безобразна и непристојна.

„Треба имати на уму да не планирају сви венчање нити се то од њих тражи. Није важно јесу ли слободни или у вези „, каже Тсаи.

Кад ће деца?

Исти случај је и са рађањем деце. Постављање овог питања може изазвати и болна осећања код особе којој је намењено.

„Може изгледати као једноставно питање, али може бити прилично наметљиво јер никад не знате кроз шта пролази друга особа. Можда су недавно претрпели спонтани побачај, безуспешно покушавали, не могу затруднети због других здравствених стања или једноставно не желе децу“, објашњава Тсаи.

Зашто ниси у вези?

Можда звучи да је постављање овог питања комплимент, али такође може произвести негативна осећања од некога ко није одушевљен својим сингл статусом.

Јеси ли се угојила?

Можда мислите да вашем пријатељу, сарадници или члану породице лепо стоји неколико килограма вишка, али то не значи да треба поставити ово питање.

„Неће бити добро прихваћено без обзира на ваше добре намере“, каже Тсаи, те напомиње да особа коју питате може имати физичко или психолошко стање које утиче на њену тежину, а о томе не жели да прича. Ако мислите да ће то питање некога мотивисати да смрша, размислите поново.