Једноставно решење веома иритантног проблема!

Перут је проблем који мучи и мушкарце, и жене, који често ни не знају узрок перутања власишта и појављивања непријатних белих љуспица.

Стручњаци кажу да је међу узроцима и дијета, ево шта би требало да уносите или избаците да бисте искоренили перут!вине семенке јер су веома богате цинком. У исхрану укључите и црну чоколаду и кикирики као изворе биотина и цинка.

Смањите унос шећера

Шећер и једноставни угљени хидрати поспешују упалне процесе, па их мање уносите јер је и перутање коже последица упалног процеса.

Уносите више воћа и поврћа

Храна богата влакнима, која добијамо из воћа и поврћа, поспешује рад система за варење. Здрав дигестивни тракт кључан је за спречавање бројних проблема, па и упалних процеса, а добра исхрана помаже кожи да буде здрава. Наравно, и кожи главе.

Смањите унос хлеба и пива

Постоје студије које перут повезују са гљивицама, па би требало да избегавате храну која садржи квасац. Ту спадају хлеб и квасна теста, али и пиво и вино.

Уносите здраве масти

Здраве масне киселине одржавају здравље коже, а храна која је њима богата обухвата туњевину, лосос, ланено семе, маслиново уље, авокадо, јаја, орахе.

Грицкајте семе бундеве

Храна богата цинком такође може помоћи код проблема перутања, па стручњаци предлажу да грицкате бундевино семе, које га садржи у већим количинама.