Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по мокрим и клизавим коловозима, понегдје уз смањену видљивост због ниске облачности.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске упозоравају да је повећана опасност и од одрона камења и земље на коловоз и позивају на максимално опрезну вожњу.

На путевима на којима се изводе санациони радови обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај.

На дионици магистралног пута Заблеће – Чађавица измијењен је режим одвијања саобраћаја због радова на санацији клизишта.

Саобраћај је у тунелу „Драгорај“ на овој дионици пута обустављен и преусмјерен на обилазницу у непосредној близини тунела.

За сутра су најављени минерски радови на дионици магистралног пута Трново – Сарајево, на локалитету мале хидроелектране „Крупац“, општина Источна Илиџа, због чега ће бити обустављен саобраћај, максимално по 10 минута, у времену од 9.00 до 10.00, од 12.00 до 14.00 и од 14.00 до 16.00 часова.

На овом локалитету у току је изградња мале хидроелектране на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац – граница Републике Српске/Богатићи/, на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично једном траком.

Због радова, измијењен је режим одвијања саобраћаја на дионици магистралног пута Бањалука/Ребровац/ – Челинац у мјесту Врбања.

Саобраћај се одвија једном траком наизмјенично сваким даном од 7.00 до 17.00 часова и возаче моле да возе опрезније и спорије, те да поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

На дионици магистралног пута Клашнице један – Горња Вијака један и дионици Горња Вијака један – Дервента измијењен је режим саобраћаја због радова на мостовима.

На снази је потпуна обустава саобраћаја на мосту Горња Вијака један и возила се преусмјеравању на регионални пут.

Због радова на магистралном путу Каракај два – Дрињача измијењен је режим одвијања саобраћаја, па из АМС моле возаче да возе опрезније и спорије, те да поштују привремено постављену сигнализацију.

Због радова на дионици регионалног пута Шековићи – Доње Цапарде измијењен је режим одвијања саобраћаја и возачима из АМС скрећу пажњу да возе опрезније и спорије, те да поштују привремено постављену сигнализацију.

У току је реконструкција регионалног пута Тедин Хан – граница Републике Српске/ФБиХ /Криж/ због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

Из АМС возачима скрећу пажњу да возе опрезније и да поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Због радова на постављању интелигентних транспортних система /ИТС/ измијењен је режим саобраћаја на дионици ауто-пута Градишка – Бањалука, а за вријеме извођења радова саобраћај је регулисан привременом сигнализацијом.

На магистралном путу у Власеници измијењен је режим у одвијању саобраћаја за вријеме извођења радова на изградњи пословног објекта, па возачима из АМС скрећу пажњу да возе опрезније и спорије, те да поштују привремено постављену сигнализацију.

У току су радови на модернизацији система јавне расвјете у граду Приједору на магисталним и регионалним путевима.

У току је изградња мале хидроелектране, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Котор Варош – Ободник.

У току су радови на санацији клизишта на регионалном путу Котор Варош – Кнежево, у мјесту Живинице, радним данима од 7.00 до 17.00 часова долази до повремене обуставе саобраћаја у трајању максимално пет минута.

Због радова на магистралном путу Дрињача – Милићи – Власеница измијењен је режим одвијања саобраћаја, па возаче из АМС моле да возе опрезније и спорије, те да поштују привремено постављену сигнализацију.

На дионици магистралног пута Бањалука два – Српске Топлице, за вријеме извођења радова на изградњи моста преко ријеке Врбас, мијења се режим саобраћаја и регулише привременом сигнализацијом.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини – граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због деминерских радова на магистралном путу Пелагићево – Градачац у мјесту Турић Просјек повремене су обуставе саобраћаја у времену од 8.05 до 15.05 часова.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута Брод – Оџак, у мјесту Клакар Доњи, у времену од 8.15 до 15.05 часова радним данима повремене су обуставе саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због деминерских радова на дионици регионалног пута Дервента – Подновље, на деминерском радилишту „Горњи Божинци“ у времену од 8.15 до 15.05 часова радним данима повремене су обуставе саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због радова на раскрсници на споју ауто-пута Бањалука – Добој и магистралног пута Јоховац – Руданка, измјењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Јоховац-Руданка.

На истом магистралном путу, али на дионици Модрича један – Вукосавље /Јакеш/
– Подновље – Шешлије – Јоховац – Руданка – Добој – граница Републике Српске/ФБиХ /Каруше/, због радова на коловозу измијењен је режим одвијања саобраћаја.

На дијелу регионалног пута Угљевик – Главичице у рејону Старог Угљевика због активираног клизишта одвијање саобраћаја је успорено, наизмјенично једном траком.

На регионалном путу Укрина – Клупе, у мјесту Шњеготина у току су радови на реконструкцији пута и 2. моста, због чега се саобраћај на мјесту извођења радова одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком.

Због клизишта једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина – Горња Вијака.

На локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, саобраћај се због клизишта одвија једном траком наизмјенично.

Због оштећења надвожњака код „НИС петрол“ пумпе у Трну саобраћај се преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

Због клизишта, на локалном путу Сводна – Брезици, на подручју општине Нови Град саобраћај се одвија једном траком.

На регионалном путу Површнице – Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре – Прибој – Бањ Брдо.

На подручју Федерације БиХ саобраћај је због радова обустављен у тунелу „Јасен“ на путу Прозор – Јабланица.

Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се теретна возила тежа од 7,5 тона, са изузетком аутобуса, усмјеравају на алтернативне правце Мостар – Широки Бријег – Посушје – Томиславград – Купрес – Бугојно и Мостар – Сарајево – Бусовача – Нови Травник – Бугојно.

Због радова на мосту у мјесту Рељево на путу Јошаница – Рајловац, као и на мосту преко ријеке Дрине у Горажду саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Спорије саобраћање због радова могуће је на дионицама Олово – Кладањ у мјесту Оловске Луке, Витез – Травник у мјесту Била, Маглај – Добој и Ливно – Каменско.

На магистралном путу Немила – тунел „Врандук“, због радова на градилишту будућег ауто-пута, обуставља се саобраћај од 0.30 до 5.00 часова.

За вријеме обуставе путничка возила користе локалну обилазницу, док возила тежа од 7,5 тона користе алтернативне правце Добој – Шићки Брод – Сарајево и Жепче – Завидовићи – Олово – Сарајево.

Од 23.00 до 8.00 часова на релацији Дољани – Житомислићи – Буна – Подвележје креће се вангабаритни превоз.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

На граничном прелазу Хум није дозвољен улазак у Црну Гору, док је гранични прелаз Делеуша од раније затворен због радова. На граничном прелазу Метаљка на путу Чајниче-Пљевља могућ је улазак у Црну Гору у времену од 7.00 до 19.00 часова.

Србија је отворила своје граничне прелазе са БиХ без неопходног теста на вирус корона.

Грађани БиХ могу ући у Србију у транзиту кроз Хрватску не дужем од 12 часова, без теста на вирус корона.

БиХ отворила је границе према Хрватској, Србији и Црној Гори, а одлука се односи само на грађане те три земље.

Улазак у БиХ за стране држављане омогућен је уз негативан ПЦР /пи-си-ар/тест на вирус корона који не смије бити старији од 48 часова.

Улазак у Црну Гору из БиХ могућ је само уз обавезни пи-си-ар, „Елиса“ или „Ецлиа“ тест стар максимално 72 часа.

Дјеца до пет година не морају имати урађен један од наведених тестова како би ушли у Црну Гору.