Ових дана на подручју општине Соколац, боравили су свестрани умјетници, познати глумачки и водитељски тандем Ненад Окановић и Бојан Ивковић. Повод је био снимање емисије „Моје село весело“ која се емитује на РТРС-у, а посјетили су и снимали приче на Равној Романији, у Соколовићима и Ћаваринама. Водитељи емисије истичу да је њихов циљ да промовишу села широм Републике Српске, да публици представе туристичке потенцијале, природне љепоте и културно – историјско наслијеђе.

Један од водитеља, Ненад Окановић казао је да је романијски крај специфичан по томе јер су људи веома топли и гостољубиви, а природне љепоте се не могу ријечима описати.

– За вријеме снимања, није било куће у којој нисмо осјетили топлину дома, домаћини су се трудили да нас угосте и чак мислим да би за њих била увреда уколико не би прихватили гостопримство. Зелене површине су прелијепе, гдје год погледамо, призор је одмор за очи и то је један од разлога зашто смо Боки и ја одабрали баш овај дио РС да представимо широј јавности – нагласио је Окановић.

Да је веома битно познавати простор у коме се снима емисија, рекао је водитељ Бојан Ивковић, додајући да су њих двојица већ пролазили кроз Соколац као „путници .- намјерници“.

– Та љепота, коју смо негдје похранили у подсвјести, нас је инспирисала да други дио серијала емисије „Моје село весело“ посветимо романијским селима. Људи су широког срца и горштаци. Цијела екипа, не само Оки и ја, смо пуни позитивне енергије и реализацијом овог пројекта настојимо да покажемо оно истинско најбоље из наших села. Враћамо се овдје првом приликом – додао је Ивковић.

Водитељи су сагласни у једном, одушевљени су народом романијског краја, културом, обичајима, али и кухињом. За кратко вријеме боравка, стечена су пријатељства која ће се у годинама које долазе његовати и надограђивати.

Рођена 26. априла 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. У Источном Сарајеву на Филозофском факултету студирала журналистику (2007–2013) и стекла звање дипломирани новинар. Запослена у Инфо центру Соколац од 2013. године.