У задње вријеме често смо свједоци поприлично досадне и мучне игре на нашим фудбалским теренима, али и примједби на суђење, поготово од стране поражених екипа.

Мој лични утисак је био да је најважнија споредна ствар изгубила свој сјај. Већ дуго, као спортски новинар, нисам одгледао квалитетну утакмицу, а то задовољство јуче су ми приуштили фудбалери Гласинца и Романије, који су на Сокоцу одиграли дерби 11. кола друголигашког Истока.

Терен идеалан за игру, организација утакмице на високом нивоу, а актери су дали све од себе да на овој утакмици оправдају епитет “дербија“. Четири гола, подјела бодова, борба за сваку лопту, јаки дуели, шансе пред головима, врхунске одбране голмана, једном рјечју “мушка“ игра свих 90 минута обиљежила је сусрет старих ривала.

Играчи оба тима заслужују максималне оцјене, а посебне похвале припадају главном судији Горану Лакићу.

Својим знањем и дугогодишњим искуством, те праведним одлукама усмјеравао је обје екипе да на терену покажу све чари фудбалске игре.

Колико је добро одрадио свој дио посла и колики је његов допринос што се јуче на Сокоцу играо одличан фудбал најбоље свједочи чињеница да су му на крају утакмице честитали и домаћи и гости.

Уз оцјену “десет“ за организацију утакмице и игру на зеленом терену, чисту “десетку“ зарадио је и Горан Лакић.

Нека ова утакмица буде примјер, али и нада да се на наше терене враћа изгубљени фудбалски сјај.