Предсједник СДС-а Мирко Шаровић изјавио је данас да је Соколац једна од најважнијих општина за СДС и уопште за Републику Српску и да има шансу да доживи просперитет и искористи своје ресурсе за бољи живот грађана.

Шаровић је приликом представљања кандидата СДС-а за начелника општине Соколац, градоначелника Источног Сарајева и одборничке листе за соколачку скупштину, изразио увјерење да ће они остварити побједу на предстојећим локалним изборима.

Он је оцијенио да је актуелни начелник општине Соколац и кандидат СДС-а за ову функцију Милован Бјелица успио успјешно да управља овом општином, која, како је навео, има једину могућност за развој уз власт СДС-а.

Бјелица је рекао да очекује убједљиву побједу на предстојећим локалним изборима, подсјетивши да је кандидат СДС-а за трећи узастопни начелнички мандат.

Он је додао да, поред СДС-а, има подршку још пет политичких партија и највећег дијела невладиног сектора.

Кандидат СДС-а за градоначелника Источног Сарајева Мирослав Лучић рекао је да очекује убједљиву побједу Бјелице на изборима за начелника општине Соколац, јер је упављао том општином домаћински у врло тешким условима.

Он је поручио да ће, уколико побиједи на изборима, водити рачуна о општини Соколац, јер му је, како каже, стало да се Источно Сарајево равномјерно развија, да се користе предности и ресурси, те да се домаћински управља са њима.

Носилац одборничке листе СДС-а за локалну Скупштину на Сокоцу Миодраг Дупљанин рекао је Срни да ова листа броји 25 кандидата и да је чине људи од искуства, струке и младости.

Он је навео да се у наредним годинама више пажње мора посветити локалном буџету, развоју привреде, економији, привлачењу инвестиција и бољем кориштењу природних ресусра.