У склопу изборне кампање за предстојеће локалне изборе у БиХ, који ће се одржати 15.новембра ове године, настављамо са интервјуима кандидата за одборнике у Скупштини општине Соколац.

Овај пут, разговарали смо са Драгом Топаловићем, кандидатом Партије демократског прогреса (ПДП), који се на листи ове политичке партије налази под редним бројем три.

КАНДИДАТ СТЕ ЗА ОДБОРНИКА У СО СОКОЛАЦ НА ЛИСТИ ПДП-А? ШТА ВАС ЈЕ НАТЈЕРАЛО У ПОПРИЛИЧНО ОМРАЖЕНО ЗАНИМАЊЕ КОД НАС КАКВО ЈЕ ПОЛИТИКА?

У политику сам ушао јер желим искрене промјене на политичкој сцени Републике Српске. Желим да будем другачији, не желим бити политичар о коме ће људи причати лоше ствари. Посљедњх двадесет година једни те исти људи су на политичкој сцени Републике Српске. Који су обећавали, а народу од обећања није било боље. ПДП је политичка партија која има капацитет и нове младе кадрове који су спремни да раде много боље за опште интересе свих грађана на Сокоцу и у Републици Српској. Да се пређе са ријечи на дјела.

ЗАШТО БАШ ПДП?

Партија демократског прогреса, постоји од 1999. године. То је политичка организација прије свега младих, слободних и одговорних чланова. ПДП има за циљ изградњу слободног, демократског, отвореног и цивилног друштва, интегрисаног у заједницу европских држава и народа. Заснованим на парламентарној демократији, владавини права, тржишној економији и остваривању основних људских права и слобода.

КАКО БИ СТЕ ПРЕДСТАВИЛИ СЕБЕ, ЗА ОНЕ КОЈИ ВАС НЕ ПОЗНАЈУ?

Рођен сам 20.11.1989.године у Сарајеву. Од 1992. године живим у Сокоцу са својом породицом. У Сокоцу сам завршио Основну школу, а средњу ПТТ у Источном Сарајеву. Даље школовање настављам на Економском факултету гдје и стичем звање дипл. економисте, смјер рачуноводсво и ревизија.

После одрађеног приправничког стажа у ЈКП Божур, од 2013. радио сам у приватном сектору. А, од 2016. обављам функцију шефа кабинета начелника Општине Соколац.

Из љубави према дједовини и родном селу Баре, одлучио сам се за бављење пољопривредом. Бавим се производњом кромпира на површини око 1 хектара. Ако Бог да у ближој будућности планирам да проширим ову производњу. Штета је не искористити погодну природу за ову врсту пољопривреде.

Поред свих обавеза које намеће живот, нађем времена и за спортске активности, гдје прије свега истичем љубав према боди билдингу.

Од свих животних успјеха, сматрам заснивање властите породице.

АКО БУДЕТЕ ИЗАБРАНИ ЗА ОДБОРНИКА ШТА ЋЕ БИТИ У ФОКУСУ ВАШЕГ МАНДАТА?

На листи ПДП-а су одговорни и млади људи, са различитим струковним профилима. То су људи из домаћинских и радничких породица. Акценат стављамо на развој пољопривреде, са нагласком на компаративне предности, подстицаја у пчеларству, производњу кајмака, млијека, кромпира и јагњетине. Развој туризма и екотуризма, коришћењем природних потенцијала Романије, Црвених стијена, Биоштице, сматрам врло важним за даљи напредак наше општине. Потребно је додатно оснажити угоститељске и трговинске радње, које промовишу локални туризам. Развојем ових грана омогућава се пласман, домаћих производа, посебно из области пољопривреде, што је и главни циљ Романије и Сокоца. Одржати овдашњег домаћина.

МОЖЕТЕ ЛИ НАМ ЗА КРАЈ РЕЋИ НЕКУ ПОРУКУ СУГРАЂАНИМА?

Соколац је наш град, и сви треба да се ујединимо за интерес бољег и стабилнијег Сокоца. Зато ја желим да мој политички ангажман, буде одговоран, што народна изрека каже, да будем јак на ријечима, а још јачи на дјелима. Да заборавимо на личне интересе, већ заједничким снагама радимо у интересу свих грађана Сокоца.

ПДП није само странка, већ и тим за бољи Соколац. Повуци добар потез!

Рођен 17. децембра 1986. године у Сокоцу. Основну школу и гимназију завршио у Сокоцу. Године 2011. дипломирао на Факултету за информатику и рачунарство, Универзитета Сингидунум у Београду, те стекао звање дипл.инжењер пословне информатике. Од 2012.године главни и одговорни уредник портала "Соколац-срце Романије".

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име