Фото: Б.Марковић

Републички штаб за ванредне ситуације је синоћ донио одлуку да се настава у основним и средњим школама у Републици Српској од данас до 1. новембра одвија онлајн, са циљем превентивног дјеловања и спречавања ширења вируса корона.

Директор Основне школе „Соколац“ Ђорђе Рајић је истакао да ће се настава током ове седмице одвијати путем онлајн платформи.

– Разлог обуставе наставе није лоша епидемиолошка ситуација у школама широм Српске, напротив, стање је било стабилно али, због цјелокупних дешавања одлучено је да се реагује превентивно, јер се у школама одвијају бројни контакти међу дјецом. Настава је само прекинута у школским просторијама, а настављена је одвијањем на даљину различитим методама и сервисима, зависно од сваке школе. Детаљна упутства око наставе у наредним данима, ученици и родитељи могу очекивати током дана – нагласио је Рајић.

Настава у Средњошколском центру „Василије Острошки“ од данас се одвија преко гугл учионица и вајбер група потврдио је директор ове установе Мирослав Максимовић.

– Наша школа припада онима које немају критичну епидемиолошку слику, ни велики број заражених ученика и професора. Надамо се да је ова одлука само привремена и да ће се од 1. новембра настава у нашим просторијама одвијати редовно, у школским клупама – додао је Максимовић.

За седам дана, Републички штаб за ванредне стуације ће поново процијенити епидемиолошку ситуацију а намјера је да се анализирају посебно свака локална заједница и уколико је могуће успостави нормално одвијање наставе.