У склопу изборне кампање за предстојеће локалне изборе у БиХ, који ће се одржати 15.новембра ове године, настављамо са интервјуима кандидата за одборнике у Скупштини општине Соколац.

Овај пут, разговарали смо са Миодрагом Томићем, носиоцeм одборничке листе Социјалистичке партије Српске (СПС) – Будућност Српске.

Рођен је 24.07.1990.године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршио је у Сокоцу. Тренутно је студент друге године на Високој школи за услужни бизнис у Сокоцу на студијском програму Јавна управа и безбједност. Запослен у агенцији „Alpha Security“ на мјесту помоћника директора пословне јединице Источно Сарајево и дугогодишњи  члан џудо клуба „Олимпик“ Соколац.

КОЛИКО СТЕ ДУГО У ПОЛИТИЧКОМ ЖИВОТУ И ЗАШТО СТЕ СЕ ОДЛУЧИЛИ ЗА ПОЛИТИЧКО ДЈЕЛОВАЊЕ?

У политици сам активан од 2013. године. Први пут се кандидујем испред Социјалистичке партије Српске под слоганом „ Будућност Српске“ као носилац листе . Поред мене на листи се налази још четрнаест кандидата за одборнике у Скупштини општине Соколац. Листа СПС – Будућност Сокоца је спој младости и искуства. У нашим редовима су људи са политичким искуством, као и они који ће тек да стичу политичко умјеће. Ми смо препознали једну нову енергију која окупља све добронамјерне људе, раднике, предузетнике, пољупривреднике, пензионере и све оне који желе добро нашој отаџбини Републици Српској.

ЗАШТО СТЕ БАШ ИЗАБРАЛИ СОЦИЈАЛИСТИЧКУ ПАРТИЈУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ КАО ПОЛИТИЧКУ ОПЦИЈУ И ШТА НАМ МОЖЕТЕ РЕЋИ О ЊОЈ, С ОБЗИРОМ ДА ЈЕ НЕДАВНО НОВООСНОВАНА?

СПС је модерна демократска политичка организација слободних људи који су удружени око политика и принципа Социјлистичке партије Српске. Партија је основана 12. марта 2020. године, а на њеној руководећој позицији је предсједник партије Горан Селак и потпредсједник партије Максим Скоко. Велики је резултат што смо као млада и новоформирана партија окупили хиљаде младих људи, радника, просвјетара, љекара, инжењера, људи жељних напретка који рада за боље сутра и будућност наше Републике Српске. Направили смо велики резултат у кратком временском периоду. За само три мјесеца организовали смо одборе у 43 локалне заједнице и то 41 у Републици Српској и двије у Федерацији БиХ.

Партија се бори за Републику Српску која је слободно, напредно и отворено друштво социјалне правде, једнакости и сталног развоја. То је нова снага, нова енергија и нови људи на политичкој сцени који се боре за бољу Републику Српску и за генерације које долазе. СПС све грађане види као партнере и сараднике у заједничком послу, а то је јачање Републике Српске и стварање квалитетнијих услова за живот. Од самог почетка СПС окупља људе на принципима саборности , солидарности, рада и резултата.

УКОЛИКО ДОБИЈЕТЕ ПОДРШКУ СОКОЧАНА ЗА ШТА ЋЕТЕ ЗАЛАГАТИ У ЛОКАЛНОМ ПАРЛАМЕНТУ?

Наш програм у фокусу има економски развој, останак младих на овим просторима, подстицање домаћих предузетника и стварање одрживих радних мјеста, а притом не заборављајући социјално угрожене категорије.

Циљ СПС-а, ОО Соколац је да оствари једно до два одборничка мандата у локалном парламенту , како би могли дати допринос локалној заједници својим програмом, а све за добробит грађана Сокоца.

МОЖЕТЕ ЛИ НАМ ЗА КРАЈ РЕЋИ НЕКУ ПОРУКУ СУГРАЂАНИМА?

Порука грађанима Сокоца је да изађу на изборе 15. новембра да гласају за нас јер вријеме које тек долази је вијеме СПС-а – Будућност Срспке за Будућност Сокоца.

Рођен 17. децембра 1986. године у Сокоцу. Основну школу и гимназију завршио у Сокоцу. Године 2011. дипломирао на Факултету за информатику и рачунарство, Универзитета Сингидунум у Београду, те стекао звање дипл.инжењер пословне информатике. Од 2012.године главни и одговорни уредник портала "Соколац-срце Романије".