У склопу изборне кампање за предстојеће локалне изборе у БиХ, који ће се одржати 15.новембра ове године, настављамо са интервјуима кандидата за одборнике у Скупштини општине Соколац.

Овај пут разговарали смо са Бојаном Шиљком, кандидатом Партије демократског прогреса (ПДП) за одборника у Скупштини општине Соколац. На листи је под редним бројем 10.

Рођен је 14.11.1985. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршио је у Сокоцу, док је звање дипломираног економисте стекао на Економском факултету Универзитета у Источном Сарајеву.

КАНДИДАТ СТЕ ЗА ОДБОРНИКА У СО СОКОЛАЦ НА ЛИСТИ ПДП-а. ШТА ВАС ЈЕ НАВЕЛО ДА СЕ ПОЧНЕТЕ БАВИТИ ПОЛИТИКОМ?

Сматрам да сам довољно сазрео, те да својим ангажманом у политици могу да допринесем нашој локалној заједници и људима у њој. Младим људима у РС треба дати шансу да се кроз политичку сцену докажу и покажу. Тешко је данас али треба тежити ка томе да се тренутно стање у РС промијени. С правом могу рећи мојим вршњацима али и млађим нараштајима да се кроз борбу, јаку вољу и упорност може доћи до жељеног циља.

Школовао сам се на Економском факултету Универзитета у Источном Сарајеву, а током школовања радио сам ноћне смјене у драгстору и истоварао шлепере. Радећи различите врсте послова, имао сам прилику да видим и превише људске патње и чујем толико потресних људских прича. У политику сам ушао јер желим да те приче буду испричане и да бар неке од њих добију срећан крај.

ЗАШТО БАШ ПДП?

Сматрам да је ПДП политичка партија која има енергију и чија снага расте сваким даном, што се огледа и у дјеловању посланика у Народној Скупштини Републике Српске. То дјеловање у Бањој Луци шири се као талас на читаву Српску. Соколац није изузетак. И код нас постоје млади људи који су спремни да са нашим коалиционим партнерима наставе да граде бољи живот за све.

Залагаћемо се за развој пољопривреде, туризма и екотуризма, затим коришћење потенцијала Романије јер итекако добро знамо да се Романија и Црвене стијене али и Биоштица и њени природни ресурси могу промовисати и искористити на најбољи могући начин.

Потребно је још снажније подстицати мала и средња предузећа, такође и угоститељске и трговинске радње, посебно оне које промовишу локални туризам и нуде локалне производе.

АКО БУДЕТЕ ИЗАБРАНИ ЗА ОДБОРНИКА, ШТА ЋЕ БИТИ У ФОКУСУ ВАШЕГ МАНДАТА?

Као што сам на почетку рекао, права и бољи положај радника јесте и биће мој приоритет.

-Да сваки човјек буде једнако битан.
-Економски опоравак и изградња не смију да занемаре појединачна и колективна права радника.
-Сматрам да трговине не треба да раде недјељом.
-Важно је да научимо да поштујемо вријеме свих људи.
-Да се цијени и плаћа прековремени рад.
-Да капитализам има људски лик.

Зато, 15.новембра повуците добар потез за Соколац и Републику Српску!

Поштовани суграђани, заокружите број 10 под којим сам редним бројем. А за двије године учинимо завршни потез за промјене и пут ка једном здравијем друштву.

Рођен 17. децембра 1986. године у Сокоцу. Основну школу и гимназију завршио у Сокоцу. Године 2011. дипломирао на Факултету за информатику и рачунарство, Универзитета Сингидунум у Београду, те стекао звање дипл.инжењер пословне информатике. Од 2012.године главни и одговорни уредник портала "Соколац-срце Романије".