У склопу изборне кампање за предстојеће локалне изборе у БиХ, који ће се одржати 15.новембра ове године, настављамо са интервјуима кандидата за одборнике у Скупштини општине Соколац.

Овај пут разговарали смо са Мирославом Дивчићем, кандидатом Партије демократског прогреса (ПДП) за одборника у Скупштини општине Соколац. На листи је под редним бројем 4.

ЗАШТО ПДП?

Јер је то партија у чијем програму је економски развој, како локалних заједница,тако и цијеле Републике Српске,на првом мјесту. Јер је то партија чији су кадрови пажљиво одабрани, способни за преузете дужности и због којих се никад нисам постидио што сам њен члан. Јер је то партија Драгише Делића, Младена Иванића, Бранислава Бореновића, Ненада Вуковића,а у последње вријеме сјајних, Драшка Станивуковића и Јелене Тривић.

КАКО БИ СТЕ ОЦИЈЕНИЛИ ПРЕТХОДНИ МАНДАТ?

Мандат у којем сам био одборник у СО Соколац и Скупштини Града Источно Сарајево, те обављао функцију Потпредсједника скупштине Града, обиљежили су бројни пројекти и дешавања у нашој општини. Важно је навести да је коалиција СДС-ПДП, на општинском и градском нивоу испунила задате циљеве из 2016. године, и тај континуитет планирамо наставити и до 2024. Наша општина је препозната као отворена и сигурна за све пројекте међународних организација и виших нивоа власти. Било их је много и они су у значајној мјери поправили квалитет живота у нашем граду. Бројна дешавања која смо организовали, МОСИ 2019, Илиндан спорт фест, Теби горо Романијо, Дани косидбе и сл. су на прави начин представила наше способности и могућности, а то су нам јавно признали и честитали нам многи већи градови у окружењу.

КОЈИ ЈЕ ПЛАН ПДП-А ЗА НАРЕДНЕ ЧЕТИРИ ГОДИНЕ?

Партија демократског прогреса ће кроз своје одборнике заступати интересе грађана општине Соколац и подржати сваку добру намјеру одакле год долазила. У сарадњи са СДС-ом, спроводићемо у дјело Стратегију развоја општине Соколац. Оно што је заиста одавно потребно нашем граду је културни центар и то је разлог зашто смо снажно стали уз начелника Бјелицу приликом рјешавања имовинско правних односа локације на којој је таквом објекту заиста и мјесто, у самом центру града. Пројекат Градске куће је РЕАЛАН и ПОТРЕБАН граду Сокоцу и ко год да у наредним годинама буде власт, од тога НЕ СМИЈЕ одустати.

Свједоци смо да задњу деценију нагло губимо становништво у сеоским подручјима. Свјесни смо потреба људи да живе у већим срединама, али морамо тражити начин да задржимо што више сеоских домаћинстава. Први, конкретан корак је помоћ у оснивању и регистрацији удружења која ће дјеловати у мјесним заједницама наше општине. Кроз та удружења ће се помоћи породице које тамо живе, али и оне које имају наслијеђену имовину на селу, а немају могућности да је обнове. Ако су села празна пет дана у седмици, бар викендом да буду пуна, јер НЕМАМО ПРАВО ДА НАШОЈ ДЈЕЦИ УСКРАТИМО ЂЕДОВИНУ.

Шума је највећи ресурс наше општине, али не и једини. Што се више ослонимо на друге гране привреде, економски развој града Сокоца ће бити јачи. Сваки вид самозапошљавања нам треба бити на првом мјесту, јер је то једини реалан начин да стварамо нове вриједности.

КАКО ОЦИЈЕЊУЈЕТЕ СТАЊЕ СПОРТА У НАШОЈ ОПШТИНИ?

Спорт је можда и најсвјетлија тачка нашег града. Спортска инфраструктура коју имамо је убједљиво најбоља на цијелој регији, АЛИ СМО ЈЕ И ЗАСЛУЖИЛИ. Нашим резултатима, знојем и радом, од најмлађих узраста, па до ветерана. Једини објекат који нам недостаје, је пливачка површина, БАЗЕН. И коначно, мислимо да је и на то дошао ред и наредне четири године нам остаје обавеза да и то спроведемо у дјело.

КОЈЕ ЈЕ ВАШЕ МИШЉЕЊЕ ПО ПИТАЊУ ВЕЛИКОГ БРОЈА ПОЛИТИЧКИХ СТРАНАКА?

Нагла експанзија броја политичких странака, како у Сокоцу, тако и у Републици Српској, нажалост, није последица нити нових људи, нити нових идеја ни политика. Најчешће су дјело политичких свађа и подјела, те неподмирених интереса појединаца. Одговорно кажем да у Сокоцу постоје само ТРИ ПОЛИТИЧКА СУБЈЕКТА, са програмом, идеологијом, структуром и симпатизерима. Стога је и логично и одговорно да грађани нашег Сокоца и подрже управо једну од ове три опције. Моја жеља је да то буде управо листа Партије демократског прогреса, моја маленкост на броју 4. ,и наравно г-дин МИЛОВАН БЈЕЛИЦА, за начелника општине Соколац и г-дин МИРОСЛАВ ЛУЧИЋ, за градоначелника Града Источно Сарајево.

Рођен 17. децембра 1986. године у Сокоцу. Основну школу и гимназију завршио у Сокоцу. Године 2011. дипломирао на Факултету за информатику и рачунарство, Универзитета Сингидунум у Београду, те стекао звање дипл.инжењер пословне информатике. Од 2012.године главни и одговорни уредник портала "Соколац-срце Романије".

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име