Саобраћај се јутрос на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија редовно, по мјестимично влажним коловозима, а у котлинама и дуж ријечних токова мјестимично је смањена видљивост због магле.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске возачима скрећу пажњу на мраз у вишим планинским предјелима и преко превоја, као и на могуће одроне земље и камења на коловоз на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина.

На дионици магистралног пута Заблеће-Чађавица измијењен је режим одвијања саобраћаја због санације клизишта. До 20. новембра саобраћај је у тунелу Драгорај на овој дионици пута потпуно обустављен од понедјељка у 8.00 часова до петка у 16.00 и преусмјерен на обилазницу у непосредној близини тунела.

На дионицама путева Мел Врела-Котор Варош-Бањалука, до 2. децембра, и Мел Каруше-гранични прелаз Брод, до 13. новембра, кретаће се вангабаритни превоз, па је неопходан опрез и поштовање упутстава овлаштених лица из пратње.

У току је изградња МХЕ Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном траком, уз семафоре.

Због деминирања терена на дионици магистралног пута Пелагићево-Блаженовац биће повремених обустава саобраћаја по 30 минута од 7.00 до 17.00 часова.

Због деминерских радова на магистралном путу Пелагићево-Градачац, у мјесту Турић Просјек, актуелне су повремене обуставе саобраћаја од 8.05 до 15.05 часова.

Повремених обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања, буде и због деминерских радова на дионици магистралног пута Брод-Оџак, у мјесту Клакар Доњи, од 8.15 до 15.05 часова радним данима.

Због деминерских радова на дионици регионалног пута Дервента-Подновље, на деминерском радилишту „МСП Горњи Божинци“ од 8.15 до 15.05 часова радним данима актуелне су повремене обуставе саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

У току је санација клизишта на регионалном путу Котор Варош-Кнежево, у мјесту Живинице, па радним данима од 7.00 до 17.00 часова буде повремене обуставе саобраћаја у трајању максимално пет минута.

На дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика одвијање саобраћаја је успорено, наизмјенично једном траком, због активираног клизишта.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен /Прозор-Јабланица/. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, а теретна возила преко 7,5 тона, са изузетком аутобуса, усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Због радова на мосту преко ријеке Дрине у Горажду /Р-448/ саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

У току су радови на мосту преко језера Бочац /Јајце-Црна Ријека/, због чега се саобраћа успорено, наизмјеничним пропуштањем возила, уз семафоре.

Због санационих радова на мосту преко ријеке Биле на путном правцу Невић Поље-Каоник, из смјера Каоника /Витеза/ саобраћа се једном траком на мосту, док се из смјера Невић Поља /Травника/ саобраћа обилазницом у непосредној близини.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

БиХ је отворила границе према Хрватској, Србији и Црној Гори.

Улазак у БиХ за стране држављане омогућен је уз негативан пи-си-ар тест на вирус корона који не смије бити старији од 48 часова.

Поново су отворени сви гранични прелази за погранични саобраћај између Хрватске и БиХ.

Улазак у Црну Гору из БиХ могућ је само уз обавезни пи-си-ар, ЕЛИСА или ЕЦЛИА тест стар максимално 72 часа. Дјеца до пет година старости не морају имати урађен један од ових тестова да би ушла у Црну Гору.

Транзит кроз Црну Гору без посједовања пи-си-ар или ЕЛИСА теста омогућен је уз контролу времена уласка, проласка контролних пунктова и изласка, без задржавања у Црној Гори.

На граничном прелазу Хум није дозвољен улазак у Црну Гору. На граничном прелазу Метаљка /Чајниче-Пљевља/ могућ је улазак у Црну Гору од 7.00 до 19.00 часова.

Србија је отворила граничне прелазе са БиХ без неопходног теста на вирус корона и дозволе комисије.

БиХ грађани могу ући у Србију у транзиту кроз Хрватску не дужем од 12 часова, без теста.