На Економском факултету Универзитета у Источном Сарајеву данас је на свечаној академији промовисано 75 дипломираних економиста, шест магистара економских наука и 11 мастера економије првог и другог циклуса студија.

Студент генерације Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Дејан Пљуцо каже да је дипломирао са оцјеном 9,89, што није било лако у јакој конкуренцији, те да је, студирајући на овој високошколској установи, имао прилику много да научи.

Пљуцо наводи да је школовање наставио на другом циклусу студија Макроекономија, реформе и бизнис на Економском факултету на Палама и да свакога дана тежи даљем усавршавању.

Мастер економије Невена Капор рекла је да је њен просјек током мастер студија 10,00, те да је уписала докторске студије у Београду.

Економски факултет Пале пружа адекватно знање студентима и сматрам да млади људи, уколико изаберу да студирају на овом факултету, бирају прави избор – навела је она и захвалила професорима и асистентима на том факултету.

Декан Економског факултета на Палама Радомир Божић изразио је наду да ће ови млади постати ослонац будућег развоја друштва и државе.

Он је рекао да су у специфичним околностима пронашли начин да уприличе уручење диплома, сматрајући да је то прилика која се дешава једном у животу.

– У сарадњи са Ректоратом Универзитета у Источном Сарајеву и уз поштовање свих епидемиолошких мјера, извршили смо промоцију нове генерације дипломираних студената на првом и другом циклусу. Задовољни смо генерацијом која је била мотивисана и, упркос свему што се дешава у окружењу, успјешно завршила своје обавезе – изјавио је Божић новинарима.

Према његовим ријечима, шест магистара економских наука су студенти који су уписали постдипломски студиј по старом систему студија, 11 мастера економије студирало је по болоњском принципу, а први циклус студија завршило 75 дипломираних економиста.

Божић је додао да Економски факултет баштини традицију образовања економиста дугу 68 година.