Рад Омладинске организације „Соколац“ обновљен је након вишегодишње паузе, а за новог предсједника изабрана је Ања Крсмановић, професор математике и рачунарства, која истиче да ће ОО „Соколац“ радити на креирању квалитетних садржаја за младе.

„Омладинска организација „Соколац“ није радила дужи временски период и већина становника није знала да таква организација постоји у нашем граду. Сматрам да је то једна велика грешка и да је Организација требала да ради више. Задатак оваквих и сличних удружења је да анимира младе људе и да креира квалитетне садржаје, не само за младе већ и за све наше суграђане“ рекла је Крсмановићева.

Она додаје да ће нови тим младих и енергичних људи, спремних за заједнички рад, настојати да кроз низ пројеката и других активности створи још квалитетније садржаје који ће бити од користи становницима Сокоца.

„Иако смо кренули са радом прије пар дана, успјели смо већ конкурисати за један пројекат у Министарству за људска права и избјеглице БиХ и вјерујемо да ће наш пројекат бити одобрен. Тренутно нам је циљ да окупимо што више људи који ће се укључити у наш рад, да испуњавамо циљеве дефинисане Статутом и да анимирамо младе да активно учествују у свим сферама живота“ каже Ања.

За чланство у Омладинској организацији „Соколац“ могу се пријавити особе старости од 15 до 35 година, а млађе или старије особе, од поменуте старосне границе, такође се могу пријавити да буду донатори и пријатељи ОО „Соколац“.