У организацији Омладинске организације „Соколац“ у Сокоцу је 26. децембра одржан први Новогодишњи базар. Поред чланова ове организације на базару су своје радове изложили Установа за предшколско васпитање и образовање „Соколац“, Одсијек за регхабилитацију ЈЗУ Заводa за форензичку психијатрију Соколац и Удружење жена „Аурора“. Према ријечима предсједнице ОО „Соколац“, Ање Крсмановић циљ базара је да представе талентоване младе људе из наше општине и њихове радове.

– Одлучили смо да базар буде промоција рукотворина, првенствено оних које израђују млади, како би своју креативност и рад представили нашој локалној заједници. Како су то углавном студенти и незапослена лица, њима ће бити усмјерена средства од продаје. Материјал за израду продајних артикала смо обезбједили уз помоћ спонзора, објаснила је Крсмановићева.

Директор Установе за предшколско васпитање и образовање Биљана Косорић изразила је задовољство бројем посјетилаца упркос лошем времену.

– На базару смо изложили занимљиве новогодишње и божићне украсе и икебане. Драго нам је што се одазвао велики број родитеља дјеце која бораве у нашој установи, који су посјетили базар и дали допринос раду запослених у овој установи, истакла је Косорићева.

На штанду Одсијека за рехабилитацију ЈЗУ Заводa за форензичку психијатрију Соколац нашли су се бројни украсни предмети, ручни рад штићеника ове установе, док се на штанду удружење грађана „Аурора“ представила Дивна Поповић Гајовић са својим рукотворинама.

Новогодишњи базар је био прилика за младе креативце да представе своје радове али и да нешто зараде. Поред разних декорација и украса, фотографисања са Дједом Мразом, осликавања лица, присутни су се могли загријати уз топал чај, те засладити укусним ђаконијама.