Поводом најрадоснијег хришћанског празника – Божића и ове године на Туциндан, општина Соколац и начелник Милован Бјелица су вишечланим породицама и станарима колективног центра у Сокоцу обезбиједили божићне печенице.

Како је већ постала традиција, начелник је данас лично посјетио породице, који их је том приликом подсјетио да је ово само мали гест који указује да нису заборављени, да локална самоуправа води рачуна о категоријама друштва које нису у могућности на адекватан начин прославити празнике.

Божићне печенице су обезбијеђене за 40 породица, а за ову сврху општина Соколац је издвојила око 4.000 КМ.

Да овај дар много значи, казала је Неда Мичић, која са мужем и пет малољетних кћерки живи у Прихватном центру на Мајданима шест година.

– Вишечлана смо породица у којој нико није запослен. Супруг понекад нешто одради приватно, али све су то ситнице, кад нема стално запослење. Ова посјета и поклон су нас много обрадовали и ово није први пут да добијамо божићну печеницу. Захвална сам заиста јер нам општина Соколац и начелник често излазе у сусрет у помоћи са прехрамбеним производима али и са новчаном помоћи – нагласила је Мичићева.

Према ријечима Рајке Шкиљевић, чија породица броји седам чланова, свака помоћ је добродошла а нарочито у вријеме актуелне пандемије вируса корона, када у њиховој породици нико не ради.

Весна Перић из насеља Брезијак, мајка је четворо дјеце, каже да сваке године добија божићну печеницу.

– Представници општине Соколац нас никад не забораве, увијек нам помажу на разне начине, било да је ријеч о прехрамбеним производима, новогодишњим пакетићима или новчаној помоћи, захвална сам им бескрајно и помоћ нам много значи – истакла је Весна.

Локална управа ће организовати свечани ручак поводом прославе Божића за породице које су корисници Прихватног центра на Мајданима код Сокоца.

Рођена 26. априла 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. У Источном Сарајеву на Филозофском факултету студирала журналистику (2007–2013) и стекла звање дипломирани новинар. Запослена у Инфо центру Соколац од 2013. године.