Његово преосвештенство епископ бихаћко-петровачки Сергије поручио је у бесједи поводом Божића да се рођење Исуса Христа ишчекује са радошћу.

– Рођење Спаситеља и данас се ишчекује са радошћу, јер је он више заволио нас него што смо ми икад вољели себе. Због тога га називамо Богом љубави – истакао је владика Сергије у бесједи објављеној на сајту Епархије бихаћко-петровачке.

Епископ Сергије је нагласио да је Исус Христос, који је рођен у витлејемској пећини и слами, а не у раскошном двор и свили, у својој спасоносној мисији пружио образац живота.

Владика је навео да је народ издао и распео на крсту оног ко им је дао постојање, поручивши вјерницима да никада не забораве и да се непрестано опомињу.

– Док је свијета и вијека нећемо бити у стању да као људска врста, да као заједница каква-таква умних и вјерујућих, искажемо довољно покајних ријечи, молитви и дјела којима ћемо, у име свих – од Адама до данас, затражити, опет и изнова, да нам Господ опрости, јер, ваистину, нисмо знали шта чинимо – навео је владика Сергије.