Фото: С.Рајић

На Сокоцу је на данашњем такмичењу у санкању и спуштању клиском учестовало 36 дјеце, а прављењу Сњешка Бијелића 10 вишечланих екипа, а најуспјешнијима су уручене награде, књига за дјецу и поклон-пакетићи, у организацији овдашње омладинске организације.

Дјечак Павле Марковић био је најбољи у спуштању клиском, а у прављењу Сњешка Бијелића прво мјесто је припало екипи „Племе Рајић“, једној од десет пријављених, од којих су сви добили награде.

Фото: С.Рајић

Предсједник Омладинске организације „Соколац“ Ања Крсмановић рекла је Срни да су омладинци одлучили да организују овакву једнодневну манифестацију да би окупили најмлађе суграђане да се друже, забављају и такмиче у дјечијим играма на снијегу.

Битно је да се дјеца друже, забављају и уједно уче вјештинама сналажења на сњежној стази, а награде су тек толико да им уљепшамо дан – рекла је Крсмановићева.

Фото: С.Рајић

Награду за најбоље, збирку поезије за дјецу аутора Миланка Боровчанина Ромсока „Лукина књига“ обезбиједило је Планинарско друштво „Гласинац“, а поклон пакетиће соколачко Удружење грађана „Свети Василије Острошки“.

Члан Управног одбора Омладиснке организације „Соколац“ Александар Мимић истакао је да је основни циљ организовања овог такмичења испуњен и да су кућама одушевљени отишли и дјеца и њихови родитељи, иако вријеме за санкање није било наклоњено учесницима, због наглог отапања.

Фото: С.Рајић

Мимић је изразио задовољство због присуства великог броја Сокочана на узвишењу код Спортске дворане, које је познато као мјесто окупљања малих љубитеља скијања и санкања.

За посјетиоце данашњег такмичења на Сокоцу организатори су обезбиједили чај и кувано вино.