Премијерка Србије Ана Брнабић најавила је данас да ће почетком недеље бити потписан нови уговор о набавци 11 милиона вакцина.

Брнабићева је за ТВ Пинк подсетила да Србија има потписан уговор о набавци 6,5 милиона доза вакцина против корона вируса.

У понедељак или уторак потписаћемо додатни уговор за 11 милиона вакцина“, најавила је премијерка.

У Србији вакцинисано 438.000 људи

У Србији је до сада вакцинисано 438.000 људи, саопштила је Брнабићeва и навела да је Србија по стопи вакцинације апсолутно прва у региону и друга у Европи.

Брнабићева је истакла да ће бити довољно доза за ревакцинацију, јер се приликом доласка сваког контигента вакцина, одмах једна половина одваја „са стране“, да би било довољно доза за ревакцинацију.

„Србија је друга у Европи, одмах иза Велике Британије, али је Британија због огромних проблема са корона вирусом и великог броја заражених, одлучула да ревакцинише људе после 12, а не после три недеље, односно, практично дају само једну дозу, што код нас није случај“, рекла је Брнабићева.

То би, илуструје, било као када би у Србији свих 1.170.000 које имамо у земљи, дали свима, али само по једну дозу.

„Онда бисмо имали више од милион вакцинисаних, али бисмо онда и могли само да се надамо да ће нам стићи дозе за ревакцину. Ми имамо другачију стратегију, увек половину добијене испоруке одвајамо за ревакцину“, рекла је Брнабићева.

Пренела је да је у Србији до сада вакцинисано 438.000 људи.

„И нико не треба да брине за ревакцину. Реално смо први у Европи, јер смо већ обезбедили ревакцину за све вакцинисане“, рекла је премијерка.

Она је навела и да сутра стиже одређена количина „Фајзерове“ вакцине.

„У региону је Србија апсолутно прва по вакцинацији, иза нас је Словеније, Румунија“, рекла је Брнабићева.

Она је додала да је у Србији лидер по проценту вакцинације Рашка, затим Куршумлија, док је Београд на 21. месту међу локалним самоуправама, преноси Танјуг.