Несташица Playstation 5 конзола је и даље на снази, а АМД поручује да ће несташица потрајати барем још 6 месеци. Лоша ситуација за све који од новембра до сада нису успели да се домогну свог примерка.

У Јапану је недавно у продају пуштен нови контигент Playstation 5 конзола… али у покушају. Продавница Yodobashi Camera је у Токију најавила да ће продати неколико стотина ПС5 уређаја па ко први успе да купи он одлази са конзолом.

Због опште несташице вест се брзо прочула и продавница је била преплављена купцима, преноси play.co.rs.

Општи метеж је избио још пре него што су конзоле и виђене, док су продавци делили картице којима се остварује право на куповину првим купцима у реду. Маса људи је кренула да се гура по продавници и да прави нереде, а чак су оборили и касу и натерали продавце да се повуку.

На крају је морала реаговати полиција која је растерала купце, и од продаје се одустало. Очевици ситуацију описију као опште лудило и кршење правила којима се ограничава боравак великог броја људи на истом месту.

Добар број продавница у овој земљи се дистрибуцијом ионако малог броја конзола бави кроз лутрије и извлачење купаца, тако да у неку руку и не чуди хаос који можете да видите видео-снимку испод.