Саобраћај се у Републици Српској одвија по претежно мокрим или влажним коловозима, а због ниске температуре постоји могућност наиласка на поледицу у вишим предјелима и преко планинских превоја.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске скрећу пажњу на повећану опасност од одрона земље и камења на коловоз на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, а у котлинама и дуж ријечних токова на мјестимично смањену видљивост због магле.

Због изградње кружне раскрснице на магистралном путу Клашнице – Лакташи у Лакташима, саобраћај се преусмјерава обилазним путевима у непосредној близини.

Због малог капацитета обилазнице кроз центар Лакташа, на снази је забрана теретног саобраћаја, осим за возила доставе и возила чије одредиште је прије зоне радова.

Сав теретни саобраћај се преусмјерава на ауто-пут, из правца Градишке на петљу Александровац, из правца Бањалуке возила се код Хотела “Ћубић” преусмјеравају на ауто-пут, из правца Прњавора на петљу Друговићи, а из правца Српца на петљу Лакташи.

Из АМС Републике Српске препоручују возачима који путују или треба да путују кроз Лакташе да користе ауто-пут “Девети јануар” и на тај начин смање саобраћај у центру ове општине који се отежано одвија због изградње кружног тока.

Због радова у тунелу Брчигово на дионици магистралног пута Саставци – Устипрача измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

На релацијама путева Приједор – гранични прелаз Градина међуентитетска линија Језеро два – међуентитетска линија Каруше, међуентитетска линија Хргови – Доњи Блажевац – Лончари – међуентитетска линија Лепница креће се превоз вангабаритног терета.

Возачима из АМС скрећу пажњу да возе опрезније и да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Забрањен је саобрћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона, на надвожњаку на дионици магистралног пута Клашнице два – Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћај.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини – граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На регионалном путу Површнице – Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре – Прибој – Бањ Брдо.

Саобраћај је обустављен на регионалном путу Мраковица – Подградци – Градишка.

На дијелу регионалног пута Угљевик – Главичице у рејону Старог Угљевика због активирања клизишта, саобраћај се одвија отежено, једном траком, а свим учесницима у саобраћају препоручује се да користе алтернативне правце.

У току су радови и на изградњи МХЕ, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја на магистралном путу М-И 108, дионица Котор Варош-Ободник.

У току је изградња мале хидроелектране, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Котор Варош – Ободник.

У току су радови на санацији клизишта на регионалном путу Котор Варош – Кнежево, у мјесту Живинице, радним данима од 7.00 до 17.00 часова долази до повремене обуставе саобраћаја у трајању максимално пет минута.

На регионалном путу Укрина – Клупе, у мјесту Шњеготина у току су радови на реконструкцији пута и другог моста, због чега се саобраћај на мјесту извођења радова одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком.

Због клизишта једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина – Горња Вијака.

На локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, саобраћај се због клизишта одвија једном траком наизмјенично.

Због клизишта, на локалном путу Сводна – Брезици, на подручју општине Нови Град саобраћај се одвија једном траком.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

На граничном прелазу Метаљка – Пљевља, могућ је прелазак границе у времену од 7.00 до 19.00 часова.

Отворени сви гранични прелази за погранични саобраћај између Хрватске и БиХ.

БиХ отворила је границе према Хрватској, Србији и Црној Гори, а одлука се односи само на грађане те три државе.

Улазак у БиХ за стране држављане омогућен је уз негативан ПЦР тест на вирус корона који не смије бити старији од 48 часова.