Магла јутрос смањује видљивост магистралном путу Добој-Тузла, док на дионици Босански Петровац-Оштрељ-Дрвар, као и на ширем подручју Ливна повремено дува јак вјетар, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На већини путева саобраћај се одвија несметано, по сувим и мјестимично влажним коловозима, а возачима се скреће пажња на учестале одроне, посебно на путном правцу Брод на Дрини–гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, гдје се вози отежано.

Возачима се савјетује да на пут не крећу без зимске опреме, која је и законски обавезна.

Дионицом Станић Ријека-Добој-Каруше превози се вангабаритни терет, те се возачима на том путном правцу скреће пажња да возе опрезније и да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су на путним правцима на којима се изводе радови.

Измјене су актуелне на путном правцу Модрича-Вукосавље /Јакеш/-Подновље-Шешлије-Јоховац-Руданка-Добој-граница са Федерацијом БиХ, као и на улазу у Добој из правца Руданке због изградње кружног тока.

Ради се и на магистралном путу кроз Лакташе гдје је кроз центар забрањен теретни саобраћај, осим за возила доставе и возила чије одредиште је прије зоне радова.

Сав теретни саобраћај преусмјерава се на ауто-пут, из правца Градишке петља Александровац, из правца Бањалуке код хотела “Ћубић”, из правца Прњавора петља Друговићи, а из правца Српца петља Лакташи.

АМС препоручује возачима који путују или треба да путују кроз Лакташе да користе ауто-пут “Девети јануар” и на тај начин смање саобраћај у центру ове општине који се отежано одвија због изградње кружног тока.

Због радова у тунелу Брчигово на магистралном путу Саставци-Устипрача измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Ради се и на регионалним путним правцима Тедин Хан-Криж, граница Републике Српске и ФБиХ, Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика, док је обустављен на регионалном путу Мраковица-Подградци-Градишка.

Радови се изводе и на путевима на подручју Котор Вароша, те на регионалним путним правцима Укрина-Клупе, у мјесту Шњеготина, и Укрина-Горња Вијака.

У ФБиХ и даље је на снази обустава саобраћаја у тунелу Јасен на путу Прозор-Јабланица. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, а возила изнад 7,5 тона, осим аутобуса, преусмјеравају се на алтернативне правце Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Радови су изводе и на путним правцима Ступари-Живинице, Дрвар-Босанско Грахово, Громиљак-Блажуј и Шуица-Томиславград.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема дужих задржавања. На граничном прелазу Метаљка на путу Чајниче-Пљевља могућ је прелазак границе у времену од 7.00 до 19.00 часова.