Због кише која пада у већини крајева Републике Српске и Федерације БиХ, саобраћај се одвија по мокрим и клизавим коловозима, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Учестали су одрони земље и камења на коловоз на дионицама у усјецима и поред камених косина, посебно на путном правцу Брод на Дрини–гранични прелаз Хум/ Шћепан поље, гдје се саобраћај одвија отежано.

На дионицима пута међуентитетске линије Станић Ријека–Добој-Каруше и граничног прелаза Градишка-градилиште новог моста кретаће се превоз вангабаритног терета, па возачи треба да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Саобраћај је обустављен на регионалном путу Мраковица-Подградци-Градишка.

Због радова измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Модрича један-Вукосавље /Јакеш/-Подновље-Шешлије-Јоховац-Руданка-Добој-ентитетска граница /Каруше/ и привремено је постављена саобраћајна сигнализација.

Измијењен је режим саобраћаја због изградње кружне раскрснице на споју дионице магистралног пута Добој-Руданка и Улице Стефана Првовјенчаног у Добоју, те због реконструкције дионице регионалног пута Тедин Хан-ентитетска граница /Криж/.

На дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика због активирања клизишта, саобраћај се одвија отежано, једном саобраћајном траком, а препоручује се кретање алтернативним правцима.

Због изградње кружне раскрснице у Лакташима на магистралном путу ка Клашницама, саобраћај се преусмјерава обилазним путевима у непосредној близини, а због малог капацитета обилазнице кроз центар Лакташа, на снази је забрана теретног саобраћаја, осим за возила доставе и возила чије одредиште је прије зоне радова.

Сав теретни саобраћај се преусмјерава на ауто-пут, из правца Градишке то је петља Александровац, а из правца Бањалуке возила се код Хотела “Ћубић” преусмјеравају на ауто-пут, из правца Прњавора петља Друговићи, а из правца Српца петља Лакташи.

Због радова у тунелу Брчигово на дионици магистралног пута Саставци-Устипрача, измијењен је режим саобраћаја и потребно је поштовати привремено постављену сигнализацију.

Због изградњи мини хидроелектране измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Котор Варош-Ободник.

У току је санација клизишта на регионалном путу Котор Варош-Кнежево, у мјесту Живинице, од 7.00 до 17.00 часова, уз повремене обуставе саобраћаја од максимално пет минута.

На регионалном путу Укрина-Клупе, у мјесту Шњеготина у току је реконструкција пута и другог моста, због чега се саобраћај на мјесту извођења радова одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

На локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике саобраћај се због активираног клизишта одвија једном траком наизмјенично. Због оштећења надвожњака код “НИС петрол” пумпе у Трну саобраћај се преко самог надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила не саобраћају.

Због покретања клизишта, на локалном путу Сводна-Брезици /општина Нови Град/ саобраћај се одвија једном траком.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона, на надвожњаку број 238 на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн јер надожњак нема дозвољену носивост.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих чекања, а на прелазу Метаљка /Чајниче-Пљевља/ могућ је прелазак границе од 7.00 до 19.00 часова.

Држављани БиХ који путују транзитом кроз Хрватску, за улазак у Србију, морају имати негативан пи-си-ар тест, не старији од 48 часова. Исто важи и за држављане Србије који користе транзит кроз Хрватску, морају имати пи-си-ар негативан тест не старији од 48 часова за улазак у БиХ.

Поново су отворени сви гранични прелази за погранични саобраћај између Хрватске и БиХ.

БиХ је отворила границе према Хрватској, Србији и Црној Гори, а одлука се односи само на грађане те три државе. Улазак у БиХ за стране држављане омогућен је уз негативан пи-си-ар тест на вирус корона који не смије бити старији од 48 часова.