На Јахорини је данас 77. дан скијања у сезони, а до сада је ову планину посјетило 150.000 скијаша, рекао је данас директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић.

Љеванић је истакао да су у Олимпијском центру ове године задовољни сезоном, упркос пандемији вируса корона.

– Планина је пуна. Све стазе, њих 46 километара су у функцији, тако да су одлични услови за скијање. Имамо више од 85 центиметара утабаног снијега и поред тога, систем за вјештачко осњежавање ради цијелу ноћ. Трудимо се да стазе буду припремљене – изјавио је Љевнаић новинарима на Јахорини, напомињући да је температура на планини минус 15 степени Целзијусових.

Љевнаић је нагласио да су због добре посјећености и интересовања туриста, одлучили да Олимпијски центар ради од 8.30 часова, како би смањили гужве на инсталацијама и та одлука ће важити до краја сљедеће седмице.

Он је позвао скијаше да буду одговорни, да носе маске, како би боравак био безбрижан.

– Ми смо први ски-центар у Европи који је купио уређај за дезинфекцију кабина гондоле, увео контролне редаре, потрудио да скијаши избјегавају контакте при куповини ски-паса, а то су омогућили путем веб-шопа или на бензинским пумпама – рекао је Љевнаић и додао да из Олимпијског центра константно апелују да туристи буду одговорни.

Љевнаић је истакао да је поносан јер нема слободног кревета на Палама, те да су сачували 2.000 радних мјеста у околностима када свако тражи модел како да сачува и спаси привреду.

– Успјели смо да сачувамо радна мјеста, а то је успјех Олимпијског центра и за све људе који зависе од нашег рада – поручио је Љевнаић.

Олимпијски центар „Јахорина“ званично је отворио зимску туристичку сезону 29. новембра прошле године, уз обогаћене садржаје и капацитете.