Путни правци у Републици Српској и Федерацији БиХ су проходни, а због ниске температуре током ноћи из Ауто-мото савеза Српске возаче упозоравају на поледицу, посебно у вишим планинским предјелима, преко превоја, надвожњака, мостова и на прилазима тунелима.

Из АМС наводе да понегдје у котлинама има магле, а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона земље и камења на коловоз, па се возачима савјетује опрезна вожња и подсјећа да је посједовање зимске опреме законски обавезно.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини – гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док теретна не могу проћи.

Саобраћај је обустављен на регионалном путу Мраковица-Градишка, дионица Мраковица-Подградци.

Због радова, измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу Модрича 1 – Вукосавље /Јакеш/ – Подновље – Шешлије – Јоховац – Руданка – Добој-граница Република Српска/ФБиХ /Каруше/.

Због изградње кружне раскрснице на споју магистралног пута М-17, дионица Добој-Руданка и Улице Стефана Првовјенчаног у Добоју, измијењен је режим саобраћаја. Планирано је да радови трају до 1. јула.

Због реконструкције регионалног пута Тедин Хан-граница Република Српска /ФБиХ /Криж/ измијењен је режим саобраћаја.

На дијелу регионалног пута Угљевик–Главичице у рејону Старог Угљевика, због активирања клизишта, саобраћај се одвија отежано, једном саобраћајном траком. Препоручује се свим учесницима у саобраћају да за кретање користе алтернативне правце.

Због изградње кружне раскрснице на магистралном путу Клашнице-Лакташи саобраћај се преусмјерава обилазницом кроз Лакташе. Због малог капацитета обилазнице кроз центар Лакташа, на снази је забрана теретног саобраћаја /осим за возила доставе и возила чије одредиште је прије зоне радова/. Сав теретни саобраћај се преусмјерава на ауто-пут.

Из АМС препоручују возачима који путују кроз Лакташе да користе аутопут “Девети јануар” и на тај начин смање саобраћај у центру ове општине који се отежано одвија због изградње кружног тока.

Због радова у тунелу Брчигово, на дионици магистралног пута Саставци-Устипрача измијењен је режим саобраћаја па се возачи моле да возе опрезније и да поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

На дионицима пута МЕЛ Станић Ријека-Добој-МЕЛ Каруше кретаће се превоз вангабаритног терета. Возачима се скреће пажња да возе опрезније и да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Због изградње Мале хидроелектране измијењен је режим у одвијању саобраћаја на магистралном путу на дионици Котор Варош-Ободник.

У току је санација клизишта на регионалном путу Котор Варош-Кнежево, у мјесту Живинице, радним данима од 7.00 до 17.00 часова долази до повремене обуставе саобраћаја у трајању од максимално пет минута.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила саобраћа се на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона забрањен је на надвожњаку број 238 на магистралном путу Клашнице 2-Шарговац у мјесту Трн.

На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса премашује 16 тона.

У Федерацији БиХ, возачима се скреће пажња, осим на поледицу, на мјестимично јак вјетар у западним и југозападним крајевима.

У току су радови у тунелу Црнаја на дионици Коњиц-Јабланица, гдје се саобраћа једном траком наизмјенично уз регулацију семафорима.

Саобраћај је, због радова, обустављен у тунелу Јасен /Прозор-Јабланица/. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се теретна возила носивости веће од 7,5 тона /са изузетком аутобуса/ усмјеравају на алтернативне правце Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Успорено, због радова, саобраћа се и на путним правцима Ступари-Живинице, Живинице-Бановићи, Дрвар-Босанско Грахово, Громиљак-Блажуј и Шуица-Томиславград.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

На прелазу Метаљка /Чајниче-Пљевља/ могућ је прелазак границе од 7.00 до 19.00 часова.

Држављани БиХ који путују транзитом кроз Хрватску, за улазак у Србију морају имати негативан ПЦР тест на вирус корона не старији од 48 часова. Исто важи и за држављане Србије који користе транзит кроз Хрватску – морају имати негативан ПЦР тест не старији од 48 часова за улазак у БИХ.

БиХ је отворила границе према Хрватској, Србији и Црној Гори, а одлука се односи само на грађане те три државе. Улазак у БиХ за стране држављане омогућен је уз негативан ПЦР тест на вирус корона који не смије бити старији од 48 часова.