Насљедник пећког трона Св. Саве је свестран човјек достојан својих претходника, а на радост свеколиког српства.  Патријарх српски Порфирије познаје српске земље, познаје западне крајеве, једнако као и срце Србије и српства Косово и Метохију будући да се замонашио у Високим Дечанима, а да је рођен у Бачкој и да је духовно чедо владике Иринеја Буловића.

Српска православна црква данас је изабрала свог 46. поглавара. Занимљиво је да је то у истој години када је и свјетска сила изабрала свог 46. предсједника.

Дакле 46 људи је управљало САД, с тим што је њихов мандат максимално два пута по 4 године, док  „мандат” наших патријарха траје док су физички присутни у овоземаљском животу. Колико само то говори о нашој постојаности и нашем трајању.

Блаженопочивши патријарх Иринеј је десет година бринуо о нама, свом стаду, у временима смутње и несигурности. Напустио нас је када и велики Митрополит Амфилохије.

И као што су заједно водили борбе овдје са нама и за нас, тако заједно пазе и бдију над нама из рајског насеља радујући се што је њихов насљедник достојан!

Архиепископу пећком, митрополиту београдско-карловачком и патријарху српском господину Порфирију у име народа Романије и Гласинца срећан и благословен рад на многа љета. Достојан!

Начелник општине Соколац
Милован Бјелица